vrijdag 31 januari 2020

Mag ik uw aandacht voor: 'Duizend graden in de schaduw', geschreven door Gijs van Middelkoop

Een fietsreis dwars door Australië


Duizend graden in de schaduw


In Australië schijnt meestal de zon, en de mensen zijn er heerlijk laid-back. Dat klinkt als een ideale fietsbestemming. Daarom nemen Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée een logisch besluit: ze gaan coast-to-coast door Australië fietsen.

Vijfduizend kilometer, van Perth naar Sydney.

De Australiërs ontvangen hen met open armen en geven ongevraagd advies. Bruce de rundvee-inseminator legt hen uit hoe slangen en kamelen je reisplannen kunnen verstoren. In Coober Pedy ontmoeten ze Alan en Christy, een Australisch stel, dat hen waarschuwt dat het op verlaten boerderijen flink kan spoken. Met Marilyn Monroe praten ze over ouderwets snoepgoed, dat zo lekker kan zijn, dat het je bijna overweldigt. En mountainbiker Jack verleidt Aimée en Gijs tot een wel heel avontuurlijk uitstapje.

Fietsen in Australië betekent reizen door hete, droge woestijngebieden. De outback is hard, bloedheet en mensonvriendelijk. Maar ook avontuurlijk en ruig. Je moet je staande zien te houden tussen allerlei gevaarlijke en minder gevaarlijke dieren: kangoeroes, dingo’s, gifslangen, roodrugspinnen en koala’s. Gelukkig zijn er altijd de Australiërs om uit te leggen hoe je in al dit natuurgeweld overeind kan blijven. Ze leggen je zelfs uit, dat dertig graden Celsius als koel kan worden ervaren. Als je dat maar wilt.

Nee, een makkelijke reis wordt het alles bij elkaar niet. Maar gelukkig hebben Gijs en Aimée altijd nog elkaar…

Duizend graden in de schaduw is een levendig, humoristisch en onderhoudend reisverhaal over hedendaags Australië.

Een heerlijk boek om te lezen bij een glas koud bier.
(bron info: Uitgeverij Elmar)


De auteur:

Gijs van Middelkoop (1969) was een ervaren OG-taxateur tot hij besloot dat hij veel te jong was om ongelukkig te zijn. Hij werd reiziger en schrijver.
Elke reis maakt hij samen met zijn vriendin Aimée van Lijf, die ook veel van de foto's in het boek voor haar rekening nam.

Neem ook een kijkje op zijn website.

Duizend graden in de schaduw koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Duizend graden in de schaduw
Auteur: Gijs van Middelkoop
Genre: reisverhaal met foto's en kaarten
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Elmar, november 2019
ISBN: 978 90 38927 09 1
NUR: 508


Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.