vrijdag 17 januari 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Armoede in Nederland', geschreven door Robert Jan BlomArmoede in Nederland

In dit boek laten we alle partijen aan het woord die met armoede en schulden te maken hebben. Naar schatting worstelen twee miljoen Nederlanders met armoede. Uiteraard wordt gesproken met mensen die arm mogen worden genoemd, vanwege een laag inkomen, door scheiding, werkloosheid en schulden. Mensen die er zonder hulp niet uitkomen. Ook praten wij met vertegenwoordigers van hulporganisaties, politieke partijen, wetenschap en lokale overheid.

Dit complete werk brengt de situatie over armoede in Nederland in beeld en samen met geïnterviewden en gastschrijvers wordt gezocht naar oorzaken en oplossingen. Zodat armoede, zoals het vroeger was, nooit meer mag gebeuren en de armoede-van-nu wordt gestopt. 
(bron info: achterflap)

Armoede en schulden in de praktijk
Oorzaken en oplossingen
Hulporganisaties & politiek
Overheid & wetenschap

Deze eerste woorden uit de inleiding maken benieuwd naar meer:

"Armoede gaat niet alleen over geld. Armoede gaat over eenzaamheid, wanhoop, ziekte, isolement, sociale uitsluiting, verdriet en een vurig verlangen naar een klein beetje aandacht en warmte van onze doorgaans rijke samenleving."

De auteur:

Robert Jan Blom (Rotterdam, 18 juni 1948) is een Nederlandse politicus, bedrijfseconomisch en bedrijfskundig adviseur en publicist. Van deze schrijver-journalist verschenen 136 boeken. Tot zijn omvangrijk en gevarieerd oeuvre behoren tientallen managementboeken, journalistieke werken, korte verhalen, poëzie, romans en cadeauboeken.
Robert Jan Blom studeerde economie, is werkzaam als analist van bedrijfskundige en economische vraagstukken, publicist en politicus.
Robert Jan Blom heeft zich ook ontwikkeld tot een deskundige op het terrein van de alternatieve geneeskunde.
Lees hier mijn recensie over Volksgeneeskunde.

Meer over de auteur op zijn website.

Armoede in Nederland koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Armoede in Nederland
Auteur: Robert Jan Blom
Genre: sociaal economisch geschiedenis
Uitgave: paperback, 412 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, december 2019
ISBN: 9789463387873
NUR: 696


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.