maandag 20 januari 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Niemand zoals hij', geschreven door Lucia van den Brink

Niemand zoals hij, de debuutroman van Lucia van den Brink, is een ontroerend verhaal over de reis van een eenzame kleindochter op zoek naar haar opa, vol karate en origami.


Niemand zoals hij

Renke heeft haar opa Pieter al een tijd niet gezien als ze op een dag pakketjes van hem ontvangt, met Post-its, origami kraanvogels en dagboekfragmenten.

Opa Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij gediagnosticeerd was met de spierziekte als. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. Hij probeert er het beste van te maken en wil karatetraining volgen bij zijn vriend Yamada. Doordat hij langzaamaan afscheid moet nemen, krijgt de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid soms de overhand. Op die momenten schrijft hij in zijn dagboek.

Als Renke haar baan verliest, reist ze opa achterna in een ultieme poging hem nog te leren kennen. In Nederland was ze dagelijks bezig met het delen van haar leven op haar blog en socialmediakanalen, maar tijdens haar reis komt ze er juist achter dat niet alles te delen valt. Hoe graag ze dat ook wil.

Niemand zoals hij van Lucia van den Brink is een prachtige, sprankelende roman over de breuklijnen in ieders leven, van een jong en veelbelovend talent.
(bron info: Ambo|Anthos)

Lees de eerste bladzijden uit het INKIJKEXEMPLAAR bij bol.com.

De auteur:

Lucia van den Brink (1991, Zoetermeer) studeerde Japans en journalistiek aan de Universiteit van Leiden. Ze publiceerde in De Optimist, Extaze, Editio, The Tittymag en De Revisor. Ook treedt ze regelmatig op spoken word-festivals op. Lucia van den Brink beoefent Wado-ryu karate op hoog niveau.

Neem ook een kijkje op haar WEBSITE.

Niemand zoals hij koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Niemand zoals hij
Auteur: Lucia van den Brink
Genre: roman
Uitgave: paperback, 248 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos, januari 2020
ISBN: 978 90 26347 57 3
ISBN: 978 90 26347 58 0 (eBook)


Met dank aan Ambo|Anthos voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.