maandag 12 oktober 2015

Ik las: 'Verboden tranen' van Melissa Skaye


'Verboden tranen' heb ik ontvangen van Hebban.nl om samen met een aantal leden van de Hebban Thriller Leesclub te lezen en te bespreken. Tenslotte wordt door de deelnemers van de leesclub ook een recensie geplaatst op Hebban.nl

De Hebban Thriller Leesclub (voorheen Crimezone Leesclub) is de grootste en leukste leesclub voor thrillerfans. Onder leiding van leesclubcoördinator Cees van Rhienen, samen met Mariska van Velsen en Guy Doms, starten maandelijks een handvol leesclubs met gemiddeld 15 lezers.
Volg deze pagina en blijf automatisch op de hoogte van nieuwe leesclubs, discussies, Meet & Greets en leesclubverslagen.

Ben je actief op social media? Volg dan ook het Facebook-account en het Twitter-account via @HebbanLeesclub. Deel zelf ook je berichten met de tag #thrillerleesclub.

Contact: thrillerleesclub@hebban.nl

Verboden tranen

Waar gaat het boek over?
Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, staan voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière. In het tuinhuis van een groot landhuis worden vier lichamen ontdekt. Het motief van de dader is een mysterie.
De oorspronkelijke bewoners van het huis, Max en Sophie Tildro, zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk en de huidige bewoner, hun zoon Jack, is al ruim twintig jaar vermist. Zijn toenmalige partner Sarah is eveneens onvindbaar.

De rechercheurs duiken in het verleden van Jack en Sarah en stuiten op een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Het auto-ongeluk van Max en Sophie werpt veel vragen op als stalmeester Johan na ruim twintig jaar het stilzwijgen doorbreekt.
Ondertussen krijgen Sanne en Luca te maken met een andere zaak, de vermissing van een oude vrouw. In eerste instantie lijkt dit een losstaande zaak, maar al snel rijst de vraag of deze vermissing verband houdt met de vier moorden.

Sanne en Luca moeten alle zeilen bijzetten om te ontrafelen wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en welke duistere geheimen de vroegere bewoners verbergen, voordat er nog meer slachtoffers vallen.

Wat vond ik er van?

De proloog heeft me meteen gepakt. Mede omdat ik er mijn naam las; Mieke. Ik moet er niet aan denken!
Verschillende verhaallijnen en verschillende tijdlijnen; dat geeft een verhaal dat springt in de tijd en door de ogen van verschillende personages bekeken wordt. Heel knap gedaan, naar mijn mening.
Het klopt allemaal, er is geen speld tussen te krijgen.
De auteur heeft er op deze manier voor gezorgd dat mijn aandacht aanwezig bleef van het begin tot het eind. Mijn aandacht is nergens verflauwd.
Ik heb Virtuele Tango niet gelezen, maar ik weet niet of dat verschil gemaakt zou hebben voor het lezen. De personages waren (uiteindelijk) duidelijk en goed te volgen.
'Verboden tranen' heb ik door de wisselende emoties van de hoofdpersonen niet weg kunnen leggen, wat ik tegenkwam was liefde, haat, verlangen, afkeer, angst, vriendschap. Een gevoel van mysterie werd steeds meer voelbaar tijdens het lezen. Gedurende het lezen werd de plot duidelijk voor mij, maar toch ook weer niet helemaal. Hier vertel ik niet meer over, dat moet je zelf ervaren. Heel slim gedaan van de auteur.

Mijn mening; 'Verboden tranen' is op sommige gedeelten een angstaanjagende thriller met mysterieuze randjes die duidelijk maakt dat het soms lijkt alsof je iemand kent, maar dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is, helaas.
Een aanrader!

Over de auteur: 

Melissa Skaye is het pseudoniem van Melissa Bielsma-Schaaij (1972), een Nederlandse fantasy- en thrillerauteur. Ze werd in eerste instantie bekend door de fantasyreeks met Jeremy Jago, waarvan ze het eerste deel Het geheim van de Passage in 2013 publiceerde. De twee volgende delen verschenen onder de titels De kracht van Assingna in 2014 en De strijd om Gemini in 2015. (info: Hebban.nl)

Van 1991 tot en met 1996 diverse banen gehad. Van dierenverzorger en barmedewerkster tot verkoopster in een dierenspeciaalzaak. In 1995 getrouwd, 1996 geboorte zoon, 2000 geboorte dochter. Vanaf 2000 tot en met heden boekhoudster voor klusbedrijf van echtgenoot. Vanaf 2006 serieus begonnen met schrijven. Van 2008 tot 2012 een eigen uitgeverij. In maart 2012 de gevraagde 2000 aandelen bij TenPages.com behaald in verband met de thriller Virtuele tango, met publicatie bij Ellessy tot gevolg. (info: Ellessy)
Kijk hier ook even op haar website.

Bibliografie
Virtuele tango Ellessy Crime 2013
Verboden tranen Ellessy Crime 2014

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:bol.com
Bruna.nl
Ako.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: Verboden tranen
Auteur: Melissa Skaye
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 368 pagina's
Uitgever: Ellessy Crime, 2014

ISBN: 978 90 86602 44 5
ISBN: 978 94 92025 25 8 (e-book)

4 opmerkingen:

  1. De proloog is zeer sterk en pakkend. Toen ik het gelezen had had ik ook meteen dat ik snel het verhaal wilde lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt helemaal, Coenraad. Zo heb ik het ook ervaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt mij een intrigerend en spannend boek!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.