dinsdag 20 september 2022

Vandaag in de schijnwerpers 'Man zonder rijbewijs' geschreven door Oek de Jong

 "Een verrassende memoir die leest als een roman, over jong zijn en ouder worden, vol humor en zelfspot."


Man zonder rijbewijs

Halverwege de zestig besluit Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, alsnog rijles te nemen. Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt hem de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van Man zonder rijbewijs. Waarom leerde hij het autorijden niet eerder?

Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is.
Beelden komen op: een bijna fatale rit in de auto van zijn moeder, hoe hij door een eenzelvige vader en moeder werd gevormd, het machismo van zijn Friese grootvader, ongelukken en narrow escapes, reizen in Egypte en Marokko zonder auto, de invloed van introversie op een leven.


De auteur:

Oek de Jong (1952) wordt nationaal én internationaal erkend als een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van nu. Zijn grote romans Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan werden veelvuldig bekroond, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil. In 2019 verscheen de roman Zwarte schuur, die op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs eindigde, en werd bekroond met Boekenbon Literatuurprijs. De in 2020 verschenen autobiografische essaybundel Het glanzend zwart van mosselen werd genomineerd voor de vierjaarlijkse essayprijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL).

Man zonder rijbewijs koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Man zonder rijbewijs
Auteur: Oek de Jong
Genre: memoir
Uitgave: hardcover, 240 pagina’s
Uitgever: Atlas Contact, 23 september 2022
ISBN: 9789025473594 hardcover
ISBN: 9789025473921 paperback
ISBN: 9789025473600 eBook


(bron info: Atlas Contact)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.