dinsdag 27 september 2022

Ik las: 'Jeugdzonde' geschreven door Wim Hendrikse

 Een Eyewitness Thriller


Jeugdzonde

De Terneuzense detective Joop Hamelink heeft samen met zijn vader een detectivebureau en samen hebben ze  al heel wat gruwelen voorbij zien komen. Toch is Joop geschokt als iemand hem op een USB-stick livebeelden toestuurt van de moord op een vroegere klasgenoot. 
Joop was een beetje een buitenstaander op school maar hij herinnert zich nog wel dat de leerlingen van middelbare school De Branding ongeveer vijfendertig jaar geleden op zomerkamp gingen. Tijdens dat kamp in de Belgische Ardennen verdween een jongen: Mario de Vries.
Waarom zwijgt iedereen over de verdwijning van Mario de Vries op de laatste avond van het kamp in La Roche?

In de eerste hoofdstukken leer je Joop als persoon beter kennen. Het is een mens van vlees en bloed met al zijn eigenaardigheden. Joop is zeker geen alledaagse detective.

“Hij zat gevangen in zijn eigen verleden, waardoor hij steeds herinnerd werd aan dat allesoverheersende gevoel van verdriet, na de dood van zijn ex-vrouw.’

Joops geheugen laat hem soms in de steek, daarom accepteert hij de hulp van een vroegere klasgenote: Lisa Jansen, een journaliste van dagblad BN/De Stem. Lisa was zijn eerste vriendinnetje, maar toch vertrouwt hij haar niet helemaal. 
Lisa speelt een gevaarlijk spel en ze zet de verkeerde mensen onder druk, waardoor ze onschuldige levens in gevaar brengt. 
En wat hebben snoepbeertjes met dit alles te maken?

Het verhaal speelt zich grotendeels af in Zeeuws-Vlaanderen. Het is bijzonder om op deze manier meer informatie te krijgen over Terneuzen en de rest van Zeeuws-Vlaanderen. Leuk om hier ook Boekhandel van de Sande uit Terneuzen terug te zien.

“Hier klopte iets niet. Hij liep op een drafje naar zijn auto en rukte de achterklep open. Gewapend met een koevoet en een zaklamp keerde hij terug naar het huis. Opnieuw gluurde hij in de donkere kelder. Er zat niets anders op, hij moest naar beneden. Behoedzaam daalde hij de trap af van het stille donkere huis. Het krachtige licht van de zaklamp gleed over de onbeschrijflijke rommel. Het reikte tot in de verste hoeken en stof warrelde op in de lichtbundel.”

Joop neemt contact op met zijn vriend rechercheur Theo de Rooy van de zedenpolitie en samen bijten zich vast in de zaak. Ze beginnen te graven in het verleden. Er ontwikkelt zich een bloedstollende strijd. Er vallen meer slachtoffers en Joop realiseert zich dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar.

Het is mooi om te lezen hoe de auteur de relatie tussen Joop en zijn vader verder uitwerkt in dit deel. Je leert de belangrijkste personages uit de serie nog beter kennen in ‘Jeugdzonde’.

In cursief lees je in de laatste hoofdstukken verschrikkelijke dingen die de gedachten van iemand beheersen ...
Dit is de oorzaak van een ware nachtmerrie, waarin Joop ongewild een hoofdrol speelt.

Ik kijk uit naar de volgende Eyewitness Thriller. 


De auteur:

Wim Hendrikse (1958) woont en werkt in Axel, Zeeland. 

Sinds 2005 publiceerde Wim Hendrikse 14 boeken (waarvan er 11 werden uitgegeven door Uitgeverij Aspekt) en werkte hij mee aan 5 bundels korte verhalen. Daarnaast heeft hij een aantal artikelen geschreven.
Hij is bij het grote publiek het bekendst om zijn serie boeken over David Bowie. In 2008 publiceerde hij de bestseller David Bowie. Een ster die op aarde viel.

Projecten lopen vaak door elkaar heen en momenteel werkt de veelzijdige schrijver aan een serie “Eyewitness-thrillers” die zich volledig in Zeeuws-Vlaanderen afspelen. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.

Jeugdzonde is het vierde deel in de serie met Joop Hamelink in de hoofdrol. Eerder verschenen bij Aspekt in deze serie:  Familiegeheimen,  Bloedband en Duister verleden.
De delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Elk deel is een afgerond verhaal.

Eerder las ik van Wim Hendrikse: Duister Verleden en was onder de indruk!

Jeugdzonde koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Jeugdzonde
Een Eyewitness Thriller
Auteur: Wim Hendrikse
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 372 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, november 2021
ISBN: 9789464248890
ISBN: 9789464249774 (GLB)
NUR: 372


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.