vrijdag 20 januari 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het leven smaakt goed' geschreven door Liesbeth Verboomen

 Recepten en reflecties uit de keuken van Liesbeth


Het Leven Smaakt Goed


In dit onconventioneel kookboek zijn niet alleen de recepten belangrijk, maar delen ze het podium met woorden en muziek. Woorden, gepuurd uit de ervaring van elke dag. Muziek als versterking van de belevenis. 

In Het Leven Smaakt Goed vind je moed en troost voor grijze dagen, vreugde en inspiratie uit onverwachte hoeken, en feest en gezelligheid brengen een heerlijk gevoel van verbinding teweeg. Het moedigt aan om de innerlijke en uiterlijke schoonheid toe te laten. 

Met haar koken drukt Liesbeth een levensstijl uit waarin gezondheid, het pure en liefde samenkomen. Haar gerechten vertalen het feestelijke en het integere, de verbinding en het eigenzinnige. Het geleefde en onnoembare vertaalde Liesbeth al heel jong in gedichten. Deze passie bleef ze haar hele leven doorzetten en verfijnen. Later ging ze ook teksten schrijven over het leven met haar drie kinderen. Ze slaagt erin het persoonlijke heel direct over te brengen op een kwetsbare manier, zonder angst. Hierdoor zijn haar teksten eenvoudig, elegant, open en vooral ontwapenend. 

Ze wil met Het Leven Smaakt Goed mensen nabij zijn, moed geven en hen aanmoedigen om nieuwe en mooie facetten van zichzelf en de wereld te ontdekken. Een boek vol liefde. Een geschenk aan iedereen.

De auteur:

Liesbeth Verboomen leidt het bedrijf Mens in Contact, waarmee ze mensen begeleidt in hun persoonlijke groei en hen helpt bij het benoemen van de verdiepende lagen in hun mens-zijn. Vanuit Mens in Contact reikt ze de handleiding aan in ieders mensenleven. Voordien werkte ze acht jaar lang als kok, waarvan de laatste vier ook als programmamedewerker en begeleider van persoonlijke ontwikkelingstrajecten bij het verblijfs- en seminariecentrum Heerlijckyt van Elsmeren.

Bekijk hier een interview op YouTube – Boeken cafe

Lees meer over Liesbeth en haar werk op haar website.

Het Leven Smaakt Goed koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekinformatie:

Titel: Het Leven Smaakt Goed
Auteur: Liesbeth Verboomen
Genre: kookboek, essays, poëzie
Uitgave: hardcover, 280 pagina’s
Uitgever: Willems Uitgevers, november 2022
ISBN: 9789493242906

Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Willems Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.