zondag 7 juli 2024

Ik las: 'Liefdesmunt' geschreven door Jasmijn Derckx


Liefdesmunt

Een sensuele reis door Parijs met een vleugje mystiek

‘Liefdesmunt’ van Jasmijn Derckx is een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de bruisende stad van de liefde: Parijs. 

De levens van de Nederlandse Judith en een Franse mimespeler raken verstrengeld wanneer Judith op zoek is naar een nieuw evenwicht na een moeilijke periode. De mimespeler daarentegen kan zijn masker van schmink niet meer afzetten.
Wanneer Judith het geheim van modeontwerper Arleq di Strada ontdekt, belandt ze in een wereld van illusies, dromen en idealen. De liefdesmunt, centraal in dit verhaal, zet haar leven compleet op zijn kop. Maar niet iedereen gunt haar het geluk waarnaar ze zoekt …

“Bijna verdrinken en telkens weer boven komen.”

De personages in ‘Liefdesmunt’ zijn goed uitgewerkt. Judith is een sympathieke hoofdrolspeelster met wie je als lezer al snel een band krijgt. Je voelt haar kwetsbaarheid, maar ook haar kracht en vastberadenheid. De mimespeler blijft wat mysterieus, wat de spanning in het verhaal verhoogt.

Naast romantiek is er ook ruimte voor erotiek in ‘Liefdesmunt’. De seksscènes zijn expliciet, maar passen perfect bij de sfeer van het verhaal. Ze zijn niet vulgair, maar dragen juist bij aan de ontwikkeling van de personages en de zinderende spanning tussen hen.

‘Liefdesmunt’ is meer dan een doorsnee liefdesverhaal. Het is een verhaal over zelfliefde, over loslaten en over de kracht van je dromen te volgen. De mystieke elementen in het verhaal geven het een extra dimensie en zorgen voor een vleugje spanning.

“Judith voelt zich doodmoe, tranen prikken achter haar ogen. Arleq pakt haar hand vast en aait haar zachtjes over de rug van haar hand.
‘Je hebt het goed gedaan,’ zegt hij. ‘Het valt ook helemaal niet mee, hè?’
Ze knikt terwijl ze zich nestelt tegen zijn zwarte stoffen jasje dat ruikt naar café en rode wijn. Ze doet haar ogen dicht. Arleq ziet hoe de taxichauffeur in de achteruitkijkspiegel naar hen kijkt en hem een knipoog geeft. Hij aait zachtjes over haar hoofd en snuift de geur van parfum op. Hij voelt hoe haar lichaam licht schokt en hoe ze in slaap valt tegen hem aan. Veel te snel naar zijn zin zijn de bij het hotel en hij maakt haar zachtjes wakker.”

‘Liefdesmunt’ is een verhaal over idealen, dromen en illusies. Het is een heerlijk leesbaar boek met een prachtig plot en boeiende personages. Derckx weet met haar vlotte schrijfstijl de lezer mee te nemen naar Parijs. De geuren, kleuren en geluiden van de stad komen haast tot leven op de pagina's. Ze schetst een beeld van een stad vol contrasten: enerzijds bruisend en vol leven, anderzijds met een vleugje mysterie en duisternis. 

Ik heb ‘Liefdesmunt’ graag gelezen weet zeker aan wie ik mijn muntje geef ...


De auteur:

Jasmijn Derckx (1970) bracht haar jeugd door in het mooie groene Oosterbeek. Oosterbeek speelde een belangrijke rol tijdens de Slag om Arnhem (Market Garden, WO II). Al jong was Jasmijn Derckx zich bewust van de waarde van vrijheid en de schoonheid van de natuur. Haar jeugd en de jaren die volgden na ingrijpende life-events waren van grote invloed op het werk van Jasmijn. Zij leerde om telkens stil te staan bij waar zij staat en waar zij naar toe wil.

In haar persoonlijke leven en ook in haar werkzaamheden komt het thema ‘zelfregie’ steeds in alle vormen terug. Dit vertaalt Jasmijn Derckx naar empowerment en de kracht van eigen regie.
 
Lees meer over Jasmijn en haar werk op haar website.

Liefdesmunt koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Liefdesmunt
Auteur: Jasmijn Derckx
Genre: roman
Uitgave: paperback, 286 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, februari 2024
ISBN: 9789464871265
ISBN: 9789464871388 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.