zaterdag 13 juli 2024

Ik las: 'Verborgen verleden' geschreven door Chantal van Mierlo

Kuipers & De Bont Deel 1


Verborgen verleden

De spannende start van een nieuwe serie

‘Verborgen Verleden’, het eerste deel in de Kuipers & De Bont-serie van Chantal van Mierlo, introduceert ons in de wereld van coldcase-rechercheur Lara de Bont en misdaadjournalist Vincent Kuipers. De verdwijning van de zeventienjarige Helena van den Bosch Rutgers 35 jaar geleden vormt het centrale mysterie in deze pageturner.

Van Mierlo creëert een pakkende spanning door de onthulling van details over Helena's leven en verdwijning geleidelijk te doseren. De wisselwerking tussen Lara's gedrevenheid in het onderzoek en Vincent's journalistieke blikhoek houdt de vaart erin. De karakters worden realistisch neergezet, met hun eigen drijfveren en kwetsbaarheden.

In cursief kunnen we vanaf 3 november 1963 lezen wat er in het hoofd van iemand speelt, later in het verhaal blijkt om wie het hier gaat...

“Hij sjorde het lijf naar binnen en ontdeed het lichaam van de kleren. Daarna opende hij het poortje naar de stal en legde de boer op het betonnen rooster. Snel deed hij een paar stappen terug en keek toe hoe de varkens rond het naakte lichaam samendromden. Of de boer werkelijk dood was, wist hij niet, maar de zeugen hadden altijd honger en ze waren niet zo kieskeurig als het om hun eten ging. Over een paar dagen zou hij kijken wat er nog over was van de boer zodat hij ook de laatste sporen uit kon wissen.”

De auteur verweeft actuele thema's, zoals online bedreigingen en de impact van onopgeloste zaken op nabestaanden, moeiteloos in het verhaal. De setting in het hedendaagse Nederland voegt, evenals het gebruik van een podcast, een extra laag realisme toe.
De plot van ‘Verborgen Verleden’ kan wat voorspelbaar zijn maar dat doet zeker geen afbreuk aan het leesplezier. De spanning zit goed, de karakters zijn intrigerend en de setting is herkenbaar.

Met ‘Verborgen Verleden’ zet Chantal van Mierlo een sterke basis neer voor haar nieuwe serie. Dit smaakt naar meer!



De auteur:

Chantal van Mierlo (1979) is geboren en opgegroeid in Boxtel. In 2016 verscheen haar debuut-thriller De nummers bij Ambo Anthos, die werd genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. 
In 2017 verscheen het eerste seizoen van de Storytel Original Julia Menken, een van de best beluisterde Storytel Originals. 
De verhalen over profiler Julia werden bovendien vertaald in het Duits, Engels, Spaans, Arabisch en Hindi. 
Inmiddels verschenen ook deel 2 (De laatste vrouw) en deel 3 (De onbekende man) van de serie.
Chantal woont met haar man en drie kinderen in een klein dorp in het zuiden van Duitsland.

Eerder las ik van Chantal van Mierlo:

Verborgen verleden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Verborgen verleden
Serie: Kuipers & De Bont (1)
Auteur: Chantal van Mierlo
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Volt, februari 2024
ISBN: 9789021485454
ISBN: 9789021488516 (luisterboek)
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij Volt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Volt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.