donderdag 29 augustus 2024

Ik las 'De vloek van Imperia' geschreven door Lyona Rose

 Ware schoonheid zit in de ziel


De vloek van Imperia

Het verhaal draait om prinses Zerlina, die getroffen wordt door een bijzondere vloek. Deze vloek zorgt ervoor dat ze zal sterven als er niemand verliefd op haar is geworden vóór haar achttiende verjaardag. Door de ogen van Zerlina volgen we haar reis naar zelfacceptatie en het doorbreken van opgelegde schoonheidsidealen.

Rose' schrijfstijl is toegankelijk. Ze weet met ‘De vloek van Imperia’ een magische wereld te creëren waarin sprookjesachtige elementen worden gecombineerd met moderne thema's. De beschrijvingen zijn beeldend.
Zelfacceptatie en de kracht van vriendschap zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal.
De personages in 'De vloek van Imperia' zijn goed uitgewerkt, Zerlina is een complex karakter dat zich ontwikkelt gedurende het verhaal. De gemene tovenares is iemand waar je spontaan van gaat gruwelen. 

"Een aantal weken later klonken gefrustreerde luide stemmen in de vroege ochtend vanuit de loungekamer van koningshuis De Branch. 'Waar is ze mee bezig!' De stem van de koning klonk vurig. Koningin Gustella stond voor het raam, met de kaken stijf op elkaar. de koning liep naar zijn vrouw toe en keek haar met een verbolgen blik aan. 'Onze lieftallige dochter jaagt letterlijk iedere man weg!' Gustella draaide zich langzaam om en keek de koning met wallen onder haar ogen aan."

Onder de fantasievolle verpakking schuilt een belangrijke boodschap over de schoonheid van de ziel. Rose slaagt erin om een maatschappelijk relevant thema op een toegankelijke manier te verwerken in haar verhaal.
Het is een sprookje in een modern jasje.

'De vloek van Imperia' is een verrassende roman die zowel jongeren als volwassenen zal aanspreken. Het is een verhaal over groei, het ontdekken van wie je bent en het doorbreken van opgelegde normen. Dit was het eerste boek dat deze auteur schreef als tiener. Wellicht kan de auteur nu ze wat ouder is nog eens een kijkje nemen naar het verhaal en het hier en daar een beetje aanpassen. Hoewel het verhaal nog iets meer diepgang mocht hebben, is het boek zeker de moeite waard om te lezen.

Het belooft zeker wat voor de toekomst. 


De auteur:

Lyona Rose (1990) is Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en studeerde af aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanwege haar liefde voor de medemens heeft zij ruim tien jaar in de complexe hulpverlening gewerkt. Inmiddels legt zij haar focus op het schrijven van boeken met maatschappelijke thema’s. Lyona heeft altijd liefde gehad voor literatuur en schrijft van jongs af aan dagboeken, haar eigen songteksten en korte verhalen. Inmiddels heeft ze meerdere titels op haar naam staan en ze hoopt met haar boeken mensen positief te inspireren. 
De vloek van Imperia is haar eerste fantasyboek en tevens het eerste boek dat zij schreef als tiener.

De vloek van Imperia koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De vloek van Imperia
Auteur: Lyona Rose
Genre: Fantasy
Uitgave: paperback, 220 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, maart 2024
ISBN: 9789464871623
NUR: 334


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.