zaterdag 10 mei 2014

'Als je alleen...' van Iris Pinson


Als je alleen...

Auteur: Iris Pinson
Genre: erotische roman
Uitgave: ik las het Ebook, 252 blz.
Uitgever: Pinson Publisher, maart 2014
ISBN: 978 90 8219 291 9
Paperback: ISBN: 978 90 8219 290 2

Samenvatting:

"Als je alleen..." gaat over de levensloop van een vrouw die afstand neemt van haar afkomst en een succesvolle carrière doorloopt.

Sonja Plattel is een zelfstandige vrouw die van jongs af aan heeft geleerd om voor zich zelf op te komen en haar eigen zaken te regelen. Door haar verschijning trekt ze mannen aan die haar aantrekkelijk vinden. Ze beseft dat ze hen om haar vingers kan winden wanneer het haar uitkomt. Het is hun probleem dat ze verliefd op haar worden en ze consumeert ze, alsof ze van een maaltijd geniet. Ze maakt heel geraffineerd de afweging in hoeverre ze in een relatie investeert. Totdat zij zelf in een relatie wordt geconsumeerd en ontkent dat dit haar grote liefde is. Ze verdringt haar passie door zich in andere relaties te storten waarvan ze diep in haar hart weet dat deze maar beperkt houdbaar zijn.

Zonder zich er veel van aan te trekken nestelt ze zich in een wereld die niet de hare is, maar past zich wonderwel aan. Sonja koestert het beeld wat mensen van haar hebben. Hardwerkend, netjes, eerlijk en loyaal. De vraag is in hoeverre ze echt eerlijk en loyaal is? Het is een continue afweging tussen ongeremde kortstondige seks en passie. Of is de kortstondige seks slechts een middel om tot het acceptatieproces van de passie en echte liefde te komen?

Wat ik er van vond:

De titel: Als je alleen... Met de engelstalige versie wordt veel meer duidelijk wat bedoeld wordt: If you only... In de zin van: Had je maar... of: als je maar...

Ondanks het feit dat mijn voorkeur naar papieren exemplaren uitgaat om te lezen, was ik in een mum van tijd een heel stuk in het verhaal gevorderd. Iris heeft een prettige schrijfstijl waardoor je heel vlot doorleest. Vrij korte zinnen en heel veel verduidelijking van elk onderwerp. Een goede beschrijving van de personages is het verhaal zeker ten goede gekomen.
In het verhaal komt een behoorlijke portie seks aan de orde, maar het is vrij lichtvoetig, geen harde porno of iets vulgairs. In het eerste gedeelte lijkt het alleen maar om seks en drank te draaien en je vraagt jezelf af wat het verhaal nou eigenlijk is, maar als je verder leest wordt een stukje duidelijk gemaakt. Het is meer dan alleen maar seks wat de klok slaat, hoewel dat telkens terug komt.
Voor mij had dat wat minder benadrukt mogen worden. Hier is de boodschap: minder is meer.
Iets wat voor in het boek gebeurt, wordt achter in het boek opgehelderd. Mooi gedaan!
Alle menselijke emoties komen aan de orde in dit boek. De hoofdpersoon schiet als een kogel door het leven en kan zich omringen met alles wat een mens maar wensen kan. Ze is een vrouw die geniet van haar baan en de macht en de kansen die deze baan met zich meebrengt. Daar maakt ze dankbaar gebruik van om haar seksuele fantasieën te kunnen ontwikkelen. Sonja ontwikkelt zelf ook als mens in het verhaal, maar valt toch steeds weer terug in haar oude gewoontes. Totdat...
Meer vertel ik niet! Zoals je weet vertel ik in een recensie nooit veel over de inhoud, er is tenslotte al een samenvatting te lezen.


Ik waardeer dit boek met 3/5 sterren.

De eerste drie hoofdstukken kun je hier lezen op haar website.

Bestel dit boek bij bol.com (paperback)

Over de auteur:

Lees meer over Iris op haar website.
Een interview met de auteur kun je hier ook lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.