woensdag 21 mei 2014

'In vertrouwen' van Karen Rose

Auteur: Karen Rose
Genre: thriller
Uitgever: De Fontein, mei 2014
Uitgave: paperback, 575 pagina's
ISBN: 978 90 261 3389 3


Samenvatting:

Wie kun je vertrouwen als het er écht op aankomt…
Privédetective Paige Holden kan nog net wegspringen als voor haar huis een busje op haar af stormt. Het vouwt zich om een lantaarnpaal heen, het blijkt met kogels doorzeefd en een vrouw ligt zwaargewond voorover op het stuur. Paige herkent het busje… De stervende vrouw brengt nog wat cryptische woorden uit en met haar laatste krachten drukt ze Paige een met bloed besmeurde USB-stick in handen.
Wanneer Paige de USB-stick bekijkt met openbaar aanklager Grayson Smith, blijkt deze materiaal te bevatten dat een eerdere veroordeling in twijfel trekt. Het leidt hen naar een wereld vol afpersing, duistere geheimen en een reeks onopgeloste moorden…


Van de eerste spannende hoofdstukken tot het bloedstollende eind. De boeken van Karen Rose zijn ingenieus en onvergetelijk.’ James Patterson

Een echte pageturner. Al je haren staan recht over eind bij het lezen van deze topthriller.’ Tess Gerritsen

'Een huiveringwekkende thriller met een geniaal plot dat opsluiting, samenzwering, moord en politiek spel ingenieus met elkaar verweeft.' Goodreads.com


Wat ik er van vond:

'In vertrouwen' is het eerste boek dat ik heb gelezen van Karen Rose. Ik weet daarom ook niet of ze ook in haar andere boeken de tijdslijnen op deze goed leesbare manier neerzet.
In de 575 bladzijden van het boek wordt het verhaal opgedeeld in een proloog, hoofdstukken en een dankwoord. De proloog gaat over een gebeurtenis zes jaar eerder, waarmee de daarop volgende hoofdstukken mee te maken hebben. De proloog eindigt met: 'Het was volbracht'.

Het boek behandelt gebeurtenissen en handelingen in een verhaal dat start op dinsdag 5 april, 06.00 uur in het eerste hoofdstuk en eindigt in het laatste hoofdstuk op zaterdag 9 april, 16.30 uur.
Welgeteld 5 dagen zijn beschreven in dit boek. Elk hoofdstuk vanuit een ander gezichtspunt, door de ogen van een ander karakter bekeken. Het blijft heel lang onduidelijk wie de dader is, of de daders zijn. Er wordt een enorme beerput opengetrokken.
Vanaf het begin gebeurt er geweldig veel en dat gaat door tot het dankwoord. Alles wordt verrassend goed uitgelegd en ieder karakter komt duidelijk naar voren. Een heel goede plot, die je tot het eind blijft bezighouden. Een prettige schrijfstijl, in vrij korte hoofdstukken, die maakt dat je het boek weg kunt leggen mocht dat nodig zijn.
Iets wat me opviel was dat een van de hoofdpersonen, net zoals de auteur getraind is in een gevechtssport.
Mocht een film gemaakt worden naar aanleiding van dit verhaal, zou ik daar niet verbaasd over zijn! Bijzonder onderhoudend, dit verhaal.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.

Over de auteur:

De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

De thrillers van Karen Rose zijn wereldwijde bestsellers. Van haar verschenen in het Nederlands inmiddels bij De Fontein: Sterf voor mij (2008), Schreeuw voor mij (2009), Moord voor mij (2010), De dood in haar ogen (2011) , De mond gesnoerd (2012) en Van mij alleen (2013).
En nu: In vertrouwen (mei 2014).

Bestel dit boek bij bol.com
Bestel dit boek bij bruna.nl


2 opmerkingen:

  1. Je hebt mijn nieuwsgierigheid weer gewekt, Mieke! Ik heb ook nog nooit iets van Karen Rose gelezen, misschien komt daar nu wel verandering in :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.