donderdag 29 mei 2014

De Bieb-bende 2: Duister Carnaval van Michael Reefs

De Bieb-bende
Deel 2: Duister Carnaval

Auteur: Michael Reefs
Genre: young adults/kids (vanaf 9 jaar)
Uitgave: paperback, 280 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen, mei 2014
ISBN13: 978 90 82190 90 8

Samenvatting:

Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. Vijf kinderen, de Bieb-bende, ontdekken een geheimzinnig kasteel op de heuvel in het noordoosten. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden hier gevangen gehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende de tijd om één Hemelrijder te bevrijden uit de klauwen van de Man met de Bijl. Maar het dagelijks leven lijkt zich er ook mee te bemoeien en de kinderen worden niet alleen thuis dwarsgezeten, maar ook op school. Naarmate het einde van het jaar nadert, raken ze bedolven onder een heleboel problemen en moeten ze ervoor zorgen dat hun eigen reputatie niet ten onder gaat.
Na het bevrijden van de eerste Hemelrijder lijkt de rust in Zuidbaai teruggekeerd te zijn. De Bieb-bende werkt aan een grote praalwagen voor carnaval. Ze hopen daarmee de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar al snel keert het onheil terug. Melanie is ervan overtuigd dat ze deze maand weer al hun krachten nodig zullen hebben om de tweede Hemelrijder te redden en te ontkomen aan de Man met de Bijl. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, nu Roy zich plotseling tegen hen lijkt te keren en een geheimzinnige tweeling roet in het eten gooit.

Wat ik er van vond:

'Duister Carnaval' is het tweede verhaal over 5 kinderen die proberen de tweede Hemelrijder te redden.
Wat als een rode draad door het verhaal loopt, is dat het belangrijk is om samen te werken en elkaar te vertrouwen. Dan is de kans het grootst dat wat je van plan bent te doen, ook zal slagen. Zo is het ook in het echte leven. Het is een mooie boodschap, die niet vaak genoeg gebracht kan worden.


Nog vóór de inhoudsopgave van 28 hoofdstukken staat een uitleg over hoe je omgaat met de QR-codes die na elk hoofdstuk vermeld staan en wat je er mee kunt doen. Ook zonder smartphone kun je volop genieten van alles wat je aangeboden wordt. Je kunt bovendien een gratis app downloaden van De Bieb-bende, voor Apple en Android. Een aanrader. Het is heel mooi gedaan!Ik heb ook van het eerste deel genoten en dit deel doet daar zeker niet voor onder. Het is volwassener geworden. Niet in de zin, dat het voor volwassenen geschreven is, maar in de zin van beter doordacht en spannender, beter geformuleerd voor de jeugd. Het leest ook prettiger is mijn mening.

Nog even een opsteker voor diegenen die zelf geen smartphone of laptop ter beschikking hebben: (er zijn helaas kinderen die het niet zo breed hebben) het verhaal is heerlijk te volgen zonder dat. Alle extra's zijn extra's, maar maken wel dat de serie meer bij deze tijd hoort. Ook wanneer een ouder iemand het boek gewoon als boek wil lezen, heeft hij/zij daar ook veel plezier in.

Het spannende einde doet al weer uitkijken naar het volgende deel: 'De Tijdwachter'.

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren.

Over de auteur:

Op zijn website: www.michaelreefs.nl zegt hij over zichzelf: kinderboekenschrijver met een missie.
Hier kun je ook informatie vinden over zijn volgende boek : Het Woestijnhotel dat in 2014 verschijnt.
Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Hij groeide op in het zuidelijkste puntje van Nederland, Vaals. Sinds 2006 werkt hij in een speelgoed-winkel, waar hij genoeg inspiratie heeft opgedaan voor veel van zijn verhalen.
Al vanaf zijn twaalfde schrijft hij fantasy verhalen, wat resulteerde in vijf complete manuscripten en vele verhalen die nooit zijn afgerond. Pas toen hij in 2004 aan de Pabo ging studeren, begon het idee voor een kinderboek. Een verhaal dat anders moest zijn, een verhaal dat omvangrijk genoeg was voor 12 delen.
De Legende van de Hemelrijders was geboren en bleef sinds 2005 groeien. Michael werkte tot 2011 aan deze serie, waarna hij besloot het eerste deel als manuscript op TenPages.com te zetten. Binnen vijf weken behaalde hij de 2000 aandelen en ging TenPages aan de slag om een geschikte uitgever te vinden.
Michael schept graag zijn eigen werelden. In de fantasy verhalen was dat makkelijk, maar voor de Legende van de Hemelrijders wilde hij ook een fictief dorp gebruiken, terwijl het verhaal zich toch in deze tijd afspeelde. Zuidbaai begon als een vaag iets, maar werd steeds duidelijker en groeide. Gedurende het hele verhaal kwamen er locaties bij, werden bossen geboren en werden er gebouwen uit de grond gestampt.
Intussen is Zuidbaai de centrale plek voor de interactieve website geworden. Op die site kunnen kinderen alles terugvinden uit het verhaal en een spannend avontuur beleven.
Naast de interactieve website, heeft Michael een Android-app ontwikkeld, die gratis is te downloaden. Hierin staan de vijf leden van De bieb bende centraal en kun je leuke, educatieve spelletjes spelen. Trek een intuïtiekaart, los spreekwoorden en gezegdes op of gebruik de Geesten Radar.
(bron Uitgeverij Zilverspoor)


Bestel dit boek via je lokale boekhandel of

Ik wens je heel veel leesplezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.