donderdag 8 mei 2014

'Wie noemde haar zwak?' van Clemens van Brunschot

Wie noemde haar zwak?

Auteur: Clemens van Brunschot
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 359 pagina's
Uitgever: Zilverspoor, april 2014
ISBN: 978 94 9076 754 9

Samenvatting:

Een thriller over zelfoverwinning

De zussen Stark: Pascal onstuimig en onvoorwaardelijk, Paula met een groot geheim. Om haar probleem op te lossen geeft Paula zich over aan de leider van een Texaanse sekte, met wie zij eerder in Londen een traumatische ervaring deelde. Pascal komt haar zus op het spoor en zet in San Antonio haar eigen leven op het spel in een poging om Paula te redden.
Hoe sterk kan een vrouw zijn? Of worden? Een gewone Nederlandse vrouw, vol onzekerheden, maar met veel liefde en humor.

Hier kun je de mooie trailer bekijken.

Wat ik er van vond:

Vanaf het begin merk je dat de auteur heeft genoten van het schrijven van dit verhaal over Pascal en Paula. Vooral Pascal komt steeds meer naar voren in het verhaal terwijl Paula wat achterblijft. Dat wordt wel op het eind weer helemaal goed gemaakt. Een heel onverwacht einde, mag ik wel zeggen. Ik had dit niet meer verwacht, maar was blij verrast dat het ter sprake kwam.
Je merkt de voorliefde van de auteur om een onderdeel van het bovennatuurlijke en godsdienst in zijn boeken te verwerken.
Wat ik heel knap van deze auteur vind, is zijn knappe gevoel om de gevoelens van een vrouw neer te kunnen zetten. Vrouwen weten waarschijnlijk hoe het is, wanneer je heel zenuwachtig bent en dan heel vreemde dingen gaat zeggen en een raar soort humor tentoonstelt. Clemens van Brunschot heeft het perfect verwoord. Je ziet dit een vrouw doen!
Ook het woordje 'smut' om het ongenoegen over iets te melden is heel apart. Dat zie je niet vaak. Fijn dat het ook anders kan dan 'sh..' dat vaak gebruikt wordt.
Het boek staat vermeld als een thriller, heeft ook gruwelijke passages, maar ik zou het liever een heel spannende psychologische roman willen noemen die ook humor laat zien die je zeker zult kunnen waarderen.

Ik waardeer dit verhaal met 4/5 vette sterren ****

Bestel dit boek bij bol.com
Een gesigneerd exemplaar kun je hier bestellen.


Over de auteur:


Clemens werd op 23 december 1954 geboren in Waalwijk, volgde daar gymnasium β en studeerde vervolgens sociologie in Tilburg, waar hij in 1979 cum laude afstudeerde. Wonen deed hij achtereenvolgens in Waalwijk, Tilburg en nu Eindhoven.
Hij schreef in oktober 2012 Uit de duisternis neergedaald. Hij vervolgde in september 2013 met Een vloek uit Kyrgyzstan. Beide boeken zijn ook uitgegeven door Zilverspoor.
Als onderzoeker werkte hij achtereenvolgens in de sectoren gezondheidszorg, machine-industrie, verlichting, hartkleppen, openbaar vervoer en momenteel het bankwezen: bij ING, waar hij onderzoek doet naar het kredietrisico van de hypothekenportefeuille.
Clemens is getrouwd met Lenie en heeft drie kinderen, een auto, een OV-jaarkaart en een hond. Hij doet graag aan yoga, tai chi, meditatie, hardlopen... en schrijven. Hij is uit eigen ervaring vertrouwd met een fiks aantal geestelijke stromingen en praktijken en schrijft om een tegenwicht te bieden aan de oppervlakkigheid die mensen in de moderne wereld bedreigt.
Clemens won op 23 november 2011 de tweede prijs in de Querido schrijfwedstrijd rond Peter Drehmanns.

Op zijn website bespreekt hij wetenswaardigheden, verwante literatuur en ook theologische werken van o.a. Karen Armstrong en Koert van der Velde. Ga daar vooral even kijken.
Je kunt Clemens van Brunschot bovendien volgen op Facebook en Twitter .
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.