zondag 23 juli 2017

Recensie: 'Ode aan de vrouw', geschreven door Patricia Blok

De seizoenen van het leven

Ode aan de vrouw

Boekgegevens:
Titel: Ode aan de vrouw
Auteur: Patricia Blok
Genre: spiritualiteit
Uitgave: paperback, 252 pagina's
Uitgever: Square Circles Publishing, januari 2015
ISBN: 978 09 96716 51 2

In Ode aan de vrouw laat de auteur mede door middel van portretten van vrouwen die ze in de loop der jaren heeft leren kennen, de lezer zich bewust worden van mogelijkheden tot persoonlijke groei. Deze mogelijkheden worden vaak over het hoofd gezien.

Dit boek is opgedeeld in de seizoenen van het jaar; lente, zomer, herfst en winter. 
Op het eerste blad van het betreffende seizoen heeft de auteur een boodschap geschreven die heel passend is voor dat betreffende seizoen. Bijvoorbeeld bij Herfst:
'Je kunt loslaten en weet dat je altijd goed terechtkomt, in een volgende fase in jezelf. Oogst wat je hebt gezaaid. Leer leven met het mysterie van de dood. Dromen en werkelijkheid kunnen elkaar raken.' 

Dit boek laat vooral de fascinatie van Patricia Blok zien voor de vrouwen die ze heeft leren kennen maar ook voor de vrouw op iedere leeftijd in het algemeen. Wat is wijsheid? Ervaringen moeten zeker niet onder tafel geschoven worden en het is prachtig om de verhalen van deze vrouwen te lezen.

Ode aan de vrouw is een boek om zo nu en dan weer een stuk uit te lezen; vooral wanneer je net in die bepaalde periode in je leven bent. Het is een positief ingesteld verhaal, met steeds een mooie boodschap van de auteur.

De auteur: 
(foto: website)

Patricia Blok schreef eerder de bestsellers 99 ontspanningsgeheimen en Verrijk je leven en heeft een school voor spirituele coaching. Ze heeft een praktische en no-nonsense benadering ontwikkeld om dichter bij jezelf te komen, waarin ze gebruik maakt van zowel oosterse als westerse technieken als Coaching, meditatie en psychologie. 
Je kunt een kijkje nemen op haar website via deze link.

'Ode aan de vrouw' is verkrijgbaar bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.