vrijdag 30 juli 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het festival' geschreven door Peter J.L.M. Bernink

 Afpersing. Bedreiging. Corruptie.


Het festival


Het grote jaarlijkse festival van Terschelling, Waar, wordt voor het tweede jaar achtereen afgeblazen als gevolg van een pandemie. Als Johan Barg, directeur van Waar, vervolgens spoorloos verdwijnt met het totale festivalvermogen, slaat de wanhoop toe.

Militante actiegroeperingen, gasboringen en megalomane nieuwbouwprojecten in de duinen maken dat de sfeer op het eiland nog gespannener raakt. Wanneer er een lijk aanspoelt op de Noordsvaarder, is de chaos compleet. Niemand voelt zich nog veilig en de politie probeert de onrust te beteugelen.

Als de moordenaar onvindbaar blijkt en er nog meer slachtoffers vallen, wordt de hulp van eilandkenner en misdaadonderzoeker Koch ingeschakeld. Maar dan wordt Koch zelf door duistere krachten beschuldigd van corruptie en komt de dreiging wel heel dichtbij.

De auteur:

Peter J.L.M. Bernink (1944) werd geboren in Enschede. Na zijn studie geneeskunde in Amsterdam vertrok hij naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen was hij vervolgens als cardioloog werkzaam in het Martiniziekenhuis te Groningen. 
In 2014 verscheen zijn eerste thriller Geen weg terug. Na Valse hoop (2015), Kwade vrienden (2016), Het Icoon (2017), Gifgas (2018), Zoutzuur (2019) en De weldoener (2020), is Het festival zijn achtste thriller.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Het festival koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:

Titel: Het festival
Auteur: Peter J.L.M. Bernink
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 368 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, juli 2021
ISBN: 9789493059948
NUR: 305
Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.