dinsdag 14 september 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Koffiebars en carabinieri', geschreven door Miriam Bunnik

 Een ander boek over Italië


Koffiebars en carabinieri

Iedereen weet wel iets over Italië: dat er een scheve toren staat, dat ze er pasta eten en dat ze er goed kunnen voetballen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over dit prachtige land, met zijn bergen, stranden en vulkanen. Koffiebars en carabinieri brengt je dieper het land in dan je zelf als toerist zou komen. Niet eerder kwamen geschiedenis, reizen en echte mensen zo mooi bij elkaar in één boek over Italië.

Italië-expert Miriam Bunnik reist door de laars, op zoek naar de verhalen achter typisch Italiaanse verschijnselen. Van klassiekers als caffè, de Fiat 500 en pizza, tot belangrijke Italiaanse historische personen over wie je weleens hebt gehoord, zoals Garibaldi en Dante. Van de vanzelfsprekende liefde van Italianen voor hun geboorteplaats tot de herkomst van de Italiaanse vlag. 

Miriam ontmoet onderweg Italianen die er alles over weten en die haar vertellen over hun passies, tradities en cultuur. Ze zit bijvoorbeeld op de bank bij een fanatieke voetbalsupporter, eet een bordje pasta bij een traditionele pastamaakster en wisselt van gedachten met een toegewijde carabiniere. Zo brengt ze de rijke geschiedenis en cultuur van Italië tot leven.

'Dit boek leest als een uitnodiging om linea recta de trein naar Milaan te nemen.' Trouw

'Een boek dat goed in de koffer past als je naar Italië gaat deze zomer.' BNR Italiëpodcast

De auteur:

Miriam Bunnik (1983) raakte tijdens een schoolreis naar Rome gefascineerd door Italië. Ze ging Italiaanse taal en cultuur studeren en werd vertaalster en docente. Samen met Mara Schepers vertaalde ze onder meer Het leugenachtige leven van volwassenen van Elena Ferrante, Schittering van Margaret Mazzantini en nog talloze andere boeken. 
En ook al woont ze in Nederland, dankzij haar Genuese echtgenoot Andrea en zijn familie hoeft ze niets van Italië te missen.

Eerder las ik van Miriam Bunnik Liefde voor Liguria

Neem een kijkje op haar mooie website.

Koffiebars en carabinieri koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Koffiebars en carabinieri 
Auteur: Miriam Bunnik
Genre: geschiedenis, reizen, landen, cultuur
Uitgave: paperback, 256 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Wereldbibliotheek, juni 2021
ISBN: 9789028450509
ISBN: 9789028451780 (eBook)
NUR: 320, 630

Met dank aan Uitgeverij Wereldbibliotheek voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.