donderdag 9 september 2021

Vandaag in de schijnwerpers 'Mary Copeland - Victoriaanse detective: deel 4, geschreven door Robbert Jan Swiers

 Victoriaanse detective, deel 4


Mary Copeland 


Mary Copeland – Victoriaanse detective, deel 4 is weer een verhalenbundel met vier verhalen van de vrouwelijke detective die in het laatste decennium van de negentiende eeuw actief is. 
Mary Copeland, die bij haar oom en tante in het London van de late negentiende eeuw opgroeit en zich ontwikkelt tot een detective van allure, werkt onder meer in opdracht van Scotland Yard en heeft haar eigen team tot haar beschikking. 

In het eerste verhaal komt Mary in aanraking met een bende die straatkinderen ontvoert en illegaal naar Canada verscheept. 
In het tweede deel verhaal wordt haar verloofde Nathaniel Cameron ontvoerd door haar kwelgeest X. In het derde deel verhaal krijgt ze te maken met de diefstal van stukken uit de Hildesheimer Silberfunde en in het vierde met moorden op geestelijken. 
De titels van de verhalen zijn weer ontleend aan de schilderijen uit die tijd, vervaardigd door de kunstenaars die behoorden tot de PrerafaĆ«litische Broederschap of de navolgers daarvan. In de verhalen komen de vertegenwoordigers daarvan ruimschoots aan bod. 

Swiers weet opnieuw op indrukwekkende wijze het London van die tijd te beschrijven, net na The London Dock Strike en The Cleveland Street Scandal.

De auteur:

Robbert Jan Swiers (Middelburg, 1959) heeft meer dan tachtig publicaties op zijn naam staan: kinderboeken, historie, archeologie, natuur, poƫzie, romans en hij werkte mee aan taal- en geschiedenismethodes. Daarnaast is hij actief (geweest) in muziek, muziektheater, film en kleinkunst en werkt hij mee aan actuele ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.

Bij Uitgeverij Aspekt verschenen eerder onder meer:


Neem ook een kijkje op zijn website.

Mary Copeland -Victoriaanse detective, deel 4 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Mary Copeland
Serie: Victoriaanse detective, deel 4
Auteur: Robbert Jan Swiers
Genre: detective
Uitgave: paperback, 320 pagina’s 
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, augustus 2021
ISBN: 9789464247657
NUR: 331


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.