woensdag 23 december 2020

Vandaag in de schijnwerpers 'Mary Copeland - Victoriaanse detective: deel 3, geschreven door Robbert Jan Swiers

 Mary Copeland –  Victoriaanse detective, deel 3

Mary Copeland – Victoriaanse detective, deel 3 gaat verder na de eerste twee verhalenbundels met elk vier verhalen van de vrouwelijke detective die actief is aan het eind van de 19e eeuw. 
Mary Copeland wordt door haar oom en tante in het London van de late negentiende eeuw opgevoed en ontwikkelt zich tot een detective van allure. Ze werkt onder meer in opdracht van Scotland Yard en kan beschikken over een eigen team. 

In deze vier verhalen krijgt Mary Copeland te maken met het turbulente verleden van haar familie en een zaak waarin een vrouw tegen haar wil in een gesticht is opgenomen. Verder onderzoekt ze grafroven die een duister doel dienen en ontmaskert ze de moordenaar van prostitués, die echter een geheel eigen motief heeft voor zijn daden.
 
Ook nu zijn de titels van de vier verhalen ontleend aan schilderijen uit die tijd, vervaardigd door kunstenaars die behoorden tot de Prerafaëlitische Broederschap of de navolgers daarvan. 
In dit derde deel weet Swiers het London van die tijd weer goed gedocumenteerd en op sfeervolle wijze neer te zetten, net na The Ripper Murders en tijdens de periode van The London Dock Strike.

Leuk weetje: de personages die je tegenkomt in de serie Mary Copeland – Victoriaanse detective (behalve de hoofdpersoon en haar familie) hebben daadwerkelijk bestaan.

De auteur:

Robbert Jan Swiers (Middelburg, 1959) heeft veel publicaties op zijn naam staan: kinderboeken, historie, archeologie, natuur, poëzie, romans en hij werkte mee aan taal- en geschiedenismethodes. Daarnaast is hij actief (geweest) in muziek, muziektheater, film en kleinkunst en werkt hij mee aan actuele ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.


Bij Uitgeverij Aspekt verschenen van deze auteur onder meer de romans De Landmeter(2013) en De zeven van Strak (2016) en de korte verhalenbundels Een kwestie van schaal (2014), De taal van het water (2014), Het achteloze universum (2015), Belle Epoque(2017), over Zeeland: Zeeland vecht door  (2017), Strijd om Zeeland (2018),  Zeeland in bezettingstijd  (2018), en de detectives Mary Copeland - Victoriaanse detective, deel 1 (2019) en Mary Copeland - Victoriaanse detective, deel 2 (2020).

Mary Copeland – Victoriaans detective, deel 3 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mary Copeland – Victoriaanse detective, deel 3
Auteur: Robbert Jan Swiers
Genre: detective
Uitgave: paperback, 334 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, 22 december 2020
ISBN: 9789464240535
NUR: 331


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.