maandag 3 november 2014

Ik las: De bron van III - Het laatste oordeel. L.A. Dawn. Het laatste deel van de trilogieDe bron van III – Het laatste oordeel
Laatste deel van de trilogie

William en de tweeling Elena en Charlotte zijn doodnormale tieners, alleen hebben ze bij hun geboorte alle drie een merkwaardig teken meegekregen. "Het laatste oordeel" is de spannende afsluiting van deze trilogie.

Op een dag vind Elena een geheimzinnig boek en gebruikt een spreuk waardoor 'de drie' in een andere tijdslijn terecht komen. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen, worden ze geconfronteerd met vreemde wezens en parallelle werelden.
In dit derde deel verliezen de drie magische boekbeschermers, hun kracht door een list van Theresa McFindlay. Theresa doet Elena een voorstel waar ze moeilijk nee op kan zeggen. Als blijkt dat de levensgevaarlijke tovenaar Zafor door Theresa is teruggehaald lijkt alle hoop verloren. Dan krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Maar is het genoeg om te winnen van Zafor en de inmiddels onoverwinnelijke Theresa en haar leger?

Ik las het boek en dit is mijn mening:

Het is jammer, dat ik de eerste twee delen niet gelezen heb. Daardoor mis je eerst even wat als lezer en duurt het wat langer eer je bekend bent met de personages.
Heb je eenmaal kennisgemaakt, wil je ze niet meer missen. Soms is het aandoenlijk hoe ze met elkaar omgaan, zo lief.
Deze personages zijn geloofwaardig neergezet in een sprookjesachtig en avontuurlijk fantasy-verhaal.

De auteur heeft een mooie woordkeuze:
'Een elf moet je niet in een kooitje stoppen, anders gaan ze breien en haken en vervolgens vallen ze in slaap. Elfen moeten vliegen...avonturen beleven...'

De drie hoofdpersonen beleven een enorm avontuur en zijn op een gegeven moment in het verhaal zelfs onderdeel van een legende. Hoe fantastisch kan een verhaal worden!
Er wordt op een duidelijke manier toegewerkt naar heel mooi einde. Er zitten wel grote sprongen in de verhaallijnen, waardoor je goed op moet blijven letten.
Op het eind zijn er voor de lezer geen vragen die niet beantwoord zijn.
Behalve dan die ene vraag: hoe zal het verder gaan met....?

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 3,5/5 sterren.


Over de auteur:

Lydia Albadoro (1972) is een Nederlandse schrijver, illustrator en kunstenares. Haar achternaam kreeg ze mee van haar Italiaanse vader. Lydia is geboren in Amsterdam, maar met haar veertiende verhuisde ze met haar moeder mee naar Arnhem en sinds twaalf jaar woont ze in Westervoort. Zolang ze zich kan herinneren is ze bezig met boeken. Lees hier meer over haar. Op dezelfde site kun je ook een interview met haar lezen, dat onder andere gaat over het waarom van het pseudoniem L.A. Dawn. Leuk om te lezen hoe dit pseudoniem tot stand kwam.

Bestel dit boek via:Boekgegevens:
De bron van III – het laatste oordeel
Auteur: L.A. Dawn
Pseudoniem voor Lydia Albadoro
Genre: fantasy, vanaf ca 13 jaar
Uitgave: paperback, 266 pagina's
Uitgever: Kabook Publishing, oktober 2014
Omslag en ontwerp: Lydia Albadoro
ISBN: 978 90 82020 14 4


Ook als Ebook verkrijgbaar bij Bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.