maandag 3 november 2014

Ik las met de Xander Leesclub: 'Zeevlam' van Kiki van Dijk


Zeevlam
- Ellen en haar vriendinnen raken in de problemen na een wilde nacht en een moord op het Scheveningse strand...

Ellen en haar vriendinnen Dayenne, Suus en Kelly spreken elke vrijdagmiddag af bij een Scheveningse strandtent om te lachen, drinken en te feesten.
’s Ochtends vroeg ziet vakantiehulp Ties een dode man in de branding liggen. Het blijkt het lichaam van de bekende Hagenaar Ron de Herder. Weet de eigenaar van de strandtent meer dan hij zegt? Of hebben Ellen en haar vriendinnen, die de avond ervoor met Ron op stap waren, iets met zijn dood te maken?

Al snel wordt dit een broeierige zaak die de zomerhitte overstijgt.
Een heerlijke thriller voor liefhebbers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Allereerst ging ik opzoeken wat de titel behelste; Zeevlam. Ik vond deze verklaring op de site van de KNMI. Dat was nu duidelijk.
De cover is een échte cover die via de rug naar de achterkant doorloopt en ook op de binnenkant. Heel mooi gedaan. Het is een prachtige cover die een vrouw laat zien de zee inloopt. Waarom?
Dat werd duidelijk tijdens het lezen.

Het eerste hoofdstuk start op zaterdag 30 augustus 6.40 uur, daarna even terug naar 29 augustus en het laatste hoofdstuk sluit het verhaal af op zondag 7 september, 3.34 uur. Deze tijdsaanduiding heeft niet zoveel waarde denk ik. Maar dat is zoals elke hoofdstuk begint. De dag, de datum en de tijd.
Tijdens deze dagen gebeurt er nogal wat. We lezen uit het oogpunt van diverse personages.

Ik had heb boek vlot gelezen omdat het een mooi verhaal is waarin de spanning goed oploopt. De personages zijn goed uitgewerkt, waardoor je meeleeft op de zoektocht naar de verdwenen personen.
Ook worden situaties duidelijk beschreven, zoals een krijsende meeuw wat op dat punt in de vertelling een mooi detail is!

Ik dacht op een gegeven moment dat ik wist in welke hoek ik de dader moest zoeken, maar dat bleek toch anders te zijn. Een heel goede verhaallijn. Snelheid een tandje hoger dan weer tandje lager met een heerlijk spannend plot!

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het op 4/5 sterren.

Over de auteur:

Kiki van Dijk is het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:

Auteur: Kiki van Dijk
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 262 pagina's
Uitgever: Xander Uitgevers BV, 2014
ISBN: 978 94 01602 82 2
NUR: 305
Ook als Ebook verkrijgbaar

2 opmerkingen:

  1. Een spannend boek, ook een 'spannende' recensie...wekt verwachting! Lieve groet :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.