zaterdag 8 november 2014

Ik las: 'De negen cirkels' van Terrence Lauerhohn


De negen cirkels

‘De negen cirkels’ gaat over een onmogelijk geachte vriendschap en over trouw en wantrouw. Het speelt zich af in de negen cirkels van de hel (vrij naar Dante Alighieri’s ‘Inferno’).

Xahubub is een demon en gidst zondaars naar de cirkels waar ze hun straf moeten ondergaan. Jack is een van hen. Hij is echter allerminst bereid om vrijwillig mee te gaan. Als Xahubub er niet in slaagt om Jack naar de negende cirkel te brengen, zal hij zelf de straf krijgen die Jack verdient.

Onderweg ontstaat er een wederzijds begrip tussen beiden, dat zelfs tot een soort van vriendschap uitgroeit, ondanks hun tegenstrijdige doelen. Die vriendschap wordt echter danig op de proef gesteld door de inmenging van Xahububs duivelse echtgenote, Ishtra. Zij heeft Lucifer verleid en heerst sindsdien over de hel.

Zij en haar echtgenoot hebben ruzie met elkaar. Ishtra probeert met haar leger ‘Nachtstrijders’ en de wrede, schizofrene kolonel Ismraham te voorkomen dat Xahubub slaagt in zijn opdracht als gids.
Jack raakt al snel in de echtelijke ruzie verwikkeld en wordt er de dupe van.

De hel verwordt in dit boek tot een chaos.
Klik op deze link naar de boektrailer.

Ik las dit boek en dit is mijn mening:

Een boek vol verrassingen. Het leest alsof de hoofdpersoon er helemaal geen moeite mee heeft waar hij zich bevindt en wat er van hem verwacht wordt. Je leest lekker vlot door een verhaal vol spanning, avontuur en vooral vol humor. Ik had meer drama verwacht, maar dat is alleen maar mijn verwachting.
Wat ik heel leuk vond was de eigen taal van allerlei personages. Een taal met vreemde verbuigingen.
'Pijnzeer mensman. Beter neer op de grond, asblief?' Denk niet dat dit taalfouten zijn. Dat zijn het zeker niet.
Hier en daar zou een zin iets anders neergezet kunnen zijn of een ander woord gebruikt zijn, maar dat is niet iets om over te vallen.
Het is een luchtig boek, ondanks het zware thema. Of misschien dankzij het zware thema. Dan is het goed gelukt om dit neer te zetten op deze manier. Ode aan de auteur.
Mooi om de gesprekken tussen Jack en de andere personages te volgen.
Lijden blijkt heel persoonlijk te zijn in de hel, ieder doet dat op zijn/haar eigen manier. Net als op aarde.

Het is een fantasy-verhaal. Een mooi boek dat het verdient om een waardige plek te krijgen in iedere bibliotheek. Ook in de provincie Zeeland.

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 3/5 sterren.

Bestel dit boek via je lokale boekhandel of via:

De negen cirkels op facebook (klik ook even 'info' open)
Terrence Lauerhohn op facebook
Kijk ook op de website van Terrence Lauerhohn

Over Terrence Lauerhohn:

Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51-jarige leeftijd begon hij met schrijven. Zijn eerste (bescheiden) uitgave was de korte Sciencefictionroman 'Noptula', die goede reviews ontving.

Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat. Er zijn een zestal kortverhalen van hem in bekende magazines en in minder bekende uitgaven gepubliceerd.
Hij houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan.
Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn ontdekte hij. Een passie die blijft groeien en daarmee ook zijn wil om een uitzonderlijke roman te schrijven. Resultaat: 'De negen cirkels'.

Boekgegevens:
De negen cirkels
Auteur: Terence Lauerhohn
Genre: Dark fantasy
Uitgave: paperback, 230 pagina's
Uitgever: Zilverbron, september 2014
ISBN: 978 94 90767 78 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.