donderdag 6 november 2014

Nog te lezen: 'De wegen van Valentina' van Gerrit BrandDe wegen van Valentina

Auteur: Gerrit Brand
Genre: roman
Uitgave: softcover met vleugels, 210 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, 10 november 2014
ISBN: 978 94 91737 06 0

Waar gaat het boek over?

Twee echtparen zijn gezamenlijk in twee sportwagens op weg naar Portugal om daar de vakantie door te brengen. Op een gegeven moment vertelt Hugo Cooper, succesvol ontwerper en tassenfabrikant, aan zijn vriend Charles Hendrix dat zijn Chinese vrouw Snow wel wat in hem ziet. Reclamefilmer Charles voelt zich niet alleen gevleid maar ziet dit ook als een kans zijn futloze bestaan nieuw leven in te blazen.
Charles’ vrouw Valentina denkt hier heel anders over. Als ze na een lange autotocht door Frankrijk en Spanje in Costa da Caparica arriveren, komt de vijfde protagonist in beeld, Luis, de eigenaar van de bungalow met zwembad waar zij hun vakantie zullen doorbrengen.
Valentina weet Charles op een gegeven moment triomfantelijk te melden dat Snow plotseling gevallen is voor Luis. Is dit waar, of heeft ze het verzonnen omdat het haar goed uitkomt?

Over de auteur:

Gerrit Brand werd geboren in Zwolle en groeide op in Dedemsvaart. Hij ging naar school in Hoogeveen (Gymnasium β), waarna hij aan de Rijksuniversiteit te Groningen Nederlandse Taal- en Letterkunde studeerde. Bijvakken Zweeds en Portugees. Hij behaalde zijn doctoraal in 1982 met een scriptie over het Nederlands op Curaçao. Tevens behaalde hij een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands.
Banen in het onderwijs waren begin jaren '80 schaars en Brand werkte enkele jaren als barkeeper en als freelance tolk‐vertaler Portugees. Daarnaast schreef hij, vingeroefeningen voor zijn latere werk.
Sinds 1984 werkt hij als zelfstandig ondernemer in het communicatievak en als uitgever.
Gerrit Brand behaalde in 2002 een vliegbrevet (PPL- Private Pilots License) en is zeer actief in de vliegerij.
Hij bekleedt een aantal bestuursfuncties, o.a. in de vliegerij: Bestuur Vrienden Groningen Airport Eelde (2002- heden), Bestuur AOPA Netherlands (Aircraft Owners and Pilots Association) (2004-2014).
In 2007 verscheen zijn eerste roman, Tolvlucht. Nu ook als e-book bij Uitgeverij Nobelman.
In 2011 volgde Een heel nieuw leven.
Op 10 november 2014 zal De wegen van Valentina verschijnen. Voor dit boek heeft Gerrit Brand zich laten inspireren door filmmaker Antonioni.

De wegen van Valentina heeft een eigen Facebook-pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.