maandag 4 mei 2015

Ik las: 'De Laatste Profeet en de Giganten' van Han Peeters


De Laatste Profeet en de Giganten
Het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet

Van de achterflap:

OrlandO van Straten (18 jaar) wordt door zijn biologische vader Kronos naar een verre planeet gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Tijdens zijn missie dreigt de mensheid op aarde te worden aangevallen door de Giganten, reusachtige reptielen die staan voor het kwaad in het universum. Emile van Straten neemt de leiding van het OgenOOtschap op zich en met de hulp van zijn vriend Jonathan probeert hij de wereld voor het onheil te behoeden. Ze graven diep in de geschiedenis en komen uit bij het Oude Testament, waarin cryptisch staat beschreven wat er zich destijds werkelijk heeft afgespeeld.

Dit boek ‘De Laatste Profeet en de Giganten’ is het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet en staat geheel op zichzelf, waardoor het niet noodzakelijk is het eerste deel te hebben gelezen.
Han Peeters is gefascineerd door de wereldgeschiedenis die hij op geheel eigen wijze interpreteert. Door zijn snelle en prettige schrijfstijl weet hij de aandacht van de lezer vast te houden die ook dit boek ongetwijfeld weer in één adem zal uitlezen.

In de serie De Laatste Profeet heeft hij zijn favoriete genre gevonden dat omschreven wordt als een combinatie van fictie, non-fictie, science fiction en fantasy in de stijl van een thriller.

Ik heb ook dit tweede deel gelezen en dit is mijn mening:

Dit is een boek dat je niet snel even kunt lezen, ik deed er ook vrij lang over voor mijn doen.
Het verhaal bleef me steeds benieuwd houden naar wat er ging komen en het is niet voorspelbaar te noemen.
Ik ben iemand die graag wil controleren of het klopt wat er geschreven staat, voor zover dat mogelijk is natuurlijk.
Ook in 'De Laatste Profeet en de Giganten' heb ik mijn hartje op kunnen halen; zoveel wetenswaardigheden waarover ik wel iets gehoord had, maar niet het fijne van wist. Dit verhaal was aanleiding om het na te gaan pluizen op internet, en jawel; het klopt allemaal wat beschreven wordt.

Han Peeters maakt gebruik van vrij korte hoofdstukken in een wisselende verhaallijn.
Hij neemt je als lezer mee van het verleden, via de toekomst en andere planeten naar onze aarde in het heden.
Het werk van Erich von Däniken en Zecheria Sitchin is herkenbaar in dit verhaal.
Je gaat je afvragen of een wereldorganisatie zoals in het boek beschreven staat haalbaar zou kunnen zijn.
Een bepaald personage deed me aan Vladimir Poetin denken. Zou dat toeval zijn?

Een verhaal dat nog niet afgelopen is, zo lijkt me. Maar dit deel had wederom een (in alle opzichten) fantastisch einde.
Ik heb dit boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:
Lees hier een stuk over Han Peeters en zijn boek in Prinsenbeek Nieuws. Prinsenbeek is de plaats waar Han Peeters woont.

Han Peeters (1959) is een maatschappelijk bevlogen auteur met een kenmerkende snelle schrijfstijl. 'De Laatste Profeet' is zijn zevende boek en het eerste deel uit een reeks. Eerder verscheen van zijn hand 'De eieren van de keizer' met eveneens Emile van Straten in de hoofdrol. Het vervolg op 'De Laatste Profeet' verschijnt begin 2015. De delen zullen op zichzelf staand te lezen zijn, geeft de auteur aan. In antwoord op mijn vraag uit hoeveel delen deze serie zal gaan bestaan geeft hij aan dat hij nog niet weet waar het aantal op uit zal komen. Het zouden zomaar dertien delen kunnen worden.

Kijk voor een interview met Han Peeters op de pagina van Schrijfland (12 oktober 2014)

Boekgegevens:
Titel: De Laatste Profeet en de Giganten
Auteur: Han Peeters
Genre: fictie; fantasy, science fiction, thriller
Uitgave: paperback, 270 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, maart 2015
ISBN: 978 94 62170 74 2
Ook als E-book verkrijgbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.