zaterdag 2 mei 2015

Ik las: 'Welkom in Virgin River' van Robyn Carr


Welkom in Virgin River
boek 2 van de Virgin River-serie

Van de achterflap:

Net tegen sluitingstijd loopt Paige Lassiter de bar van John ‘Preacher’ Middleton in Virgin River binnen. Samen met haar zoontje is ze op de vlucht voor haar echtgenoot. Ze zit onder de blauwe plekken, is doodsbang en aan het eind van haar latijn.

Preacher ziet meteen dat Paige en haar zoontje in grote moeilijkheden verkeren. Zonder aarzelen biedt hij hun een slaapplaats aan, en ter plekke besluit hij dat hij alles zal doen om hen te beschermen.

Langzaam maar zeker kruipt Paige uit haar schulp, en Preacher ontdekt dat ze gevoelens in hem losmaakt waarvan hij dacht dat hij ze voorgoed had begraven. Maar dan duikt op een kwade dag haar echtgenoot op in Virgin River...

Ik las deze roman en dit is wat ik er van vind;

Wat heb ik hier weer van kunnen genieten. Een heerlijke 'feelgood'-roman zonder poespas.

Het verhaal gaat verder waar deel een gestopt is, maar het is niet nodig om het eerste deel te lezen om het verhaal te kunnen volgen. De karakters zijn weliswaar gegroeid, hebben zich ontwikkeld maar zijn zo goed beschreven dat je ze leert kennen als je het eerste deel niet gelezen hebt. Je leeft met ze mee van het begin tot het eind en deze auteur heeft me met haar prettige schrijfstijl weten te boeien. Hier en daar een dipje, waardoor het verhaal wat langzamer wordt en soms wat voorspelbaar maar over het algemeen een heerlijk ontspannende roman.

Ik heb een weer meer personages leren kennen waardoor Virgin River maar blijft groeien! Het is erg achteraf gelegen maar staat toch midden in het leven met al zijn (on)hebbelijkheden, heel menselijk allemaal. Liefde, haat, verlangen, angst en een zelfs heel klein beetje seksuele spanning zijn te vinden in dit verhaal van Robyn Carr. Ik kijk uit naar het volgende deel.

Fijn dat ik een antwoord kreeg op mijn vraag waar ik mijn recensie van het eerste deel mee afsloot.
Kijk hier voor de recensie van 'Thuis in Virgin River'.
'Welkom in Virgin River' is een geweldig vakantieboek!
Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:

Zevenentwintig was Robyn Carr toen haar eerste boek werd uitgegeven, en sindsdien zijn er meer dan dertig titels van haar hand verschenen. Toch duurde het een flink aantal jaren voordat ze haar stijl echt gevonden had, namelijk tot ze aan de Virgin River-serie begon.

Haar streven is om boeken voor vrouwen te schrijven - boeken die grappig zijn zonder flauw te worden, die het leven in al zijn facetten beschrijven zoals het is en die de kracht van vrouwen weergeven. In de enorm populaire Virgin River-serie maakt ze die droom waar.

Robyn heeft twee volwassen kinderen en woont met haar echtgenoot in Las Vegas.

Boekgegevens:
Auteur: Robyn Carr
Genre: roman
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: Harlequin Holland, 19 maart 2015
ISBN: 978 90 34754 57 8

Ook als E-book verkrijgbaar

Oorspronkelijke titel: Shelter Mountain

Vertaling: Yvon Koelman

2 opmerkingen:

  1. Een 'feelgood' roman zal ik niet zo snel lezen, maar een 'feelgood' film zoals Pretty Woman met Julia Roberts heb ik een paar keer gezien...en ervan genoten! Dat is toch vreemd...
    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind ik niet vreemd; het zijn twee verschillende belevingen en waarschijnlijk twee verschillende interpretaties van hetzelfde verhaal. Dank je voor je reactie, Ellie :-)

      Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.