zaterdag 14 september 2019

Ik las: 'Echtgenoten, echte mannen', geschreven door Rob Bakker

7 mannen, 1 vrouw, 1 huwelijk


Echtgenoten, echte mannen

Samenvatting:

Bestaat de Grote Liefde of is dat het Grote Toeval?  
Zoals schrijvers altijd hetzelfde boek schrijven en vrouwen altijd dezelfde man trouwen, zo jagen echte mannen altijd dezelfde vrouw na. 
Dromen zijn niet echt, maar daar kunnen echtgenoten niet mee leven. Liever dan de droom om te brengen, doen ze het de vrouw die de droom belichaamde.

Dit is het verslag van zeven mannen, echtgenoten en echte mannen in een
dwaaltocht in een doolhof van liefde en valkuilen. Meer smaken dan die
zeven zijn er niet, al kijken de zeven mannen zeven keer anders naar
zichzelf. Zoals iedere vrouw ook haar echtgenoot, haar eigen fantasieman
schept. 
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Dit verhaal over zeven mannen biedt een mooie inkijk in hun gevoelens; wat hun mening echt is en wat ze denken dat ze naar buiten toe moeten tonen.

"Hier in het bos is het vredig, de bomen beschutten ons en wij vallen hen niet lastig; we beklimmen ze niet, dat doen jongens, en we hakken geen takken af om knuppels of speren van te maken. Dat doen echte mannen soms. Van deze echte mannen heeft er meer dan één net zijn grote liefde voor dood in bad zien liggen." 

Het blijkt al snel dat iedereen veranderd is in de zeven jaar na het eerste vrijgezellenfeestje van Chris en dat de vriendschap ook niet meer dezelfde is zoals die vroeger was.
Er was heel even sprake van een achtste vriend. Deze Hajé verdwijnt op miraculeuze wijze uit de levens van de anderen en uit dit verhaal; moeten we hier nog iets achter zoeken?

De charmante stijl van de auteur en zijn niet alledaagse humor maken van dit boek meer dan een mannenboek. Ook vrouwen zullen zeker kunnen genieten van deze vermakelijke roman met soms cynische ondertoon.

Ik heb 'Echtgenoten, echte mannen' graag gelezen.


De auteur:

Rob Bakker (Bussum, 1949) is zelfstandig auteur, journalist, historicus, erfgooier, ondernemer en gediplomeerd uitvaartverzorger. Hij was onder andere twaalf jaar hoofdredacteur van de Nederlandse MAD. 
Na verkoop van zijn uitgeverij in 2003, rondde hij in 2011 een geschiedenisstudie af met een doctoraal in Genocide- en Holocauststudies, waarvan een wetenschappelijke uitgave in april 2019 volgde. Als romanschrijver geeft hij een vervolg aan zijn eerdere oeuvre.
Neem ook even een kijkje op zijn website.


Echtgenoten, echte mannen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Echtgenoten, echte mannen
Auteur: Rob Bakker
Genre: spannende roman
Uitgave: gebonden, 194 blz.
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, mei 2019
ISBN: 978 94 91875 83 0
ISBN: 978 94 91875 86 1 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.