donderdag 5 september 2019

Bent u ook benieuwd naar: 'Roze sokken', geschreven door Maarten van Bommel & Ilse Panis?Roze sokken

Gescheiden en vruchteloos datend sleept Isa zich naar een feestje van een protserige zakenrelatie. Ze kent er niemand en net als ze denkt: "dit wordt me te ongemakkelijk', botst ze tegen Viktor op.

Viktor is een verloren gewaande vriend, die inmiddels zijn brood verdient als privédetective. Het knettert en knispert tussen die twee en ze belanden in bed. Bij het krieken van de dag vertrekt Viktor, maar niet zonder een psychologisch bommetje te laten ontploffen. Het lijkt een onschuldige
vraag, maar bij Isa roept het een lang verdrongen verleden op:
"Zie je Ollie nog wel eens?'

Vanaf dat moment wordt Isa geplaagd door een innerlijke onrust, en wordt ze gedwongen om met haar onverwerkte verleden in het reine te komen.

Maarten van Bommel:

In 1998 begon Van Bommel met schrijven. Ook al was Wlass en het goud van Irina over de bourgeoisie in Rusland als eerste voltooid, de roman De Verborgen Schaduw werd in 2011 als eerste boek uitgegeven.

In zijn werken zijn autobiografische gegevens verwerkt. Zo staan in De Verborgen Schaduw en Reis door de Sahara de dagboekaantekeningen van zijn vader Jan centraal. In De Verborgen Schaduw worden de belevenissen verteld van zijn vader die in de oorlog als tabakshandelaar in het Russische Nikolajev woonde en werkte.

Van Bommel kreeg in 2013 uit handen van Adriaan van Dis de literatuurprijs schrijver van Heuvelrug voor zijn boek De Verborgen Schaduw over de tabakshandelaar van Nikolajev.

Bovendien schreef hij:

Neem ook een kijkje op de website van Ilse Panis en de website van Maarten van Bommel.

Roze sokken koopt u (vanaf 6 september) bij uw lokale boekhandel of bij:
AKO

Boekgegevens
Titel: Roze sokken
Auteur(s): Maarten van Bommel & Ilse Panis
Genre: roman
Uitgave: paperback, 272 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, 6 september 2019
ISBN: 9789463387132
NUR 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.