donderdag 12 september 2019

Ik las: 'Hallo Egel!', geschreven en geïllustreerd door Jane McGuinness

Vrolijk egelboek voor peuters en kleuters


Hallo Egel!

Het is klein en stekelig…

'Hallo Egel!' is een vrolijk prentenboek voor peuters en kleuters. Volg de egel in vier seizoenen. Je leert wat egels eten, hoe ze hun voedsel vinden, waar ze slapen. Er worden jonge egels geboren, Kleine egel leert zelf voedsel zoeken en gaat op zoek naar een eigen huis, om de hele winter te slapen...

2019 is het jaar van de egel. Het lijkt niet goed te gaan met de egel in Nederland, al weten we nog niet goed waarom. Een goede reden om de soort dit jaar in het zonnetje te zetten.

Mijn mening:

'Hallo Egel!' is een prachtig prentenboek voor kinderen van 2 - 6 jaar om te kunnen genieten van de plaatjes, maar het is ook heerlijk om uit voor te lezen. Je zult tot en met het laatste woord smullen van de kleurrijke tekeningen en de aangeboden informatie.
Het verhaal van Egel lees je in het ene lettertype, terwijl je vaak al op dezelfde bladzijde een ander lettertype tegenkomt met aanvullende weetjes over egels.
Ook afbeeldingen van het lievelingseten van Jonge Egel ontbreken niet in dit boek; dat is heel anders dan waar onze voorkeur naar uitgaat!

Achter in het boek staat een index met stekeligheden in het verhaal. Dat is fijn als je achteraf iets wilt weten over een bepaald onderwerp. Je kunt dan meteen naar de betreffende bladzijde(n).
Ook lees je op de laatste bladzijden over Egelwerkgroep Nederland, tips voor andere boeken over egels en websites die je kunt bezoeken.

Ik waardeer 'Hallo Egel!' met vijf fonkelende sterren!


De auteur:

Jane McGuinness is een kinderboekenillustrator met een liefde voor dieren en natuur.

KNNV Uitgeverij is de uitgever van informatieve boeken over natuur & duurzaamheid.

Hallo Egel! koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Hallo Egel!
Auteur en illustraties: Jane McGuinness
Genre: kinderboeken 2-6 jaar
Uitgave: hardcover 26 pagina's
Uitgever: KNNV Uitgeverij, 9 september 2019
ISBN: 978 90 50117 17 3
Oorspronkelijke titel: Say Hi to Hedgehogs!
Vertaald door: Maureen Kemperink


Met dank aan Uitgeverij KNNV voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.