donderdag 5 maart 2020

Ik las: 'De Smoezels in Dinoland' geschreven en geïllustreerd door Erhard DietlDe Smoezels in Dinoland

De Smoezels nu voor oudere kinderen.
Voor alle Smoezelfans die de prenten- en AVI-boeken van deze groene wezentjes verslonden hebben!

Professor Proos Sekko heeft een tijdmachine gebouwd. En die slingert de Smoezelkinderen rechtstreeks de prehistorie in! Daar lopen ze al snel een mini-dino tegen het lijf die zijn moeder kwijt is. En natuurlijk helpen ze hem bij zijn zoektocht.

Het blijkt flink gevaarlijk te zijn, dat prehistorische leventje. Ben je net ontsnapt aan een gemene vleugelsauriër, komt er een uitgehongerde T-rex achter je aan! Kunnen de Smoezelkinderen de kleine dino terugbrengen naar zijn moeder, voordat de professor ze terughaalt naar hun eigen tijd?
(bron info: De Vier Windstreken) 

Mijn mening:

Eerder had ik nog niet het genoegen om kennis te maken met de Smoezels en daarom was het heel fijn om voor in het boek te kunnen lezen over de hoofdpersonages en hun familie. 
Knap gedaan van de auteur om daarna ook meteen aan te geven wat ze leuk vinden, wat ze stom vinden en waar ze goed in zijn.

Een van de personages heet professor Proos Sekko; ik kreeg meteen een lach op mijn gezicht want je moet het toch maar bedenken, zo’n prikkelende naam!
Het ene Smoezelkind en het andere Smoezelkind beleven samen een groot avontuur en redden een dinokind. Ze merken al snel dat de prehistorie een heel gevaarlijke tijd was. 

De Smoezels in Dinoland gaat over avontuur, moed, dinosaurussen, prehistorie, elkaar helpen en liefde. Deze combinatie zorgt er voor dat het boek in een mum van tijd uitgelezen is. De prachtige tekeningen complementeren het verhaal, terwijl je tijdens het lezen de gebruikte woorden en uitdrukkingen steeds normaler gaat vinden. 

“Zo dorstig als een Smoezel die drie weken in de woestijn heeft gelopen, slurpen ze van de smeuïge blubberbrij. Tevreden snuiven ze de stinkwalm in hun knobbelneuzen. De gele aarde smaakt bijna net zo lekker als mama Smoezels smeertaart.”

De Smoezels in Dinoland is een prachtig boek om uit voor te lezen terwijl je samen kunt genieten van de fantastische afbeeldingen van Erhard Dietl. Het is werkelijk genieten!


De auteur:

Erhard Dietl is in 1953 geboren in Regensburg (Duitsland). Sinds 1986 heeft hij ongeveer vijftig boeken gemaakt, die wereldwijd naar vele talen zijn vertaald. De serie rondom De Smoezels is het meest populair en heeft bij Duitse kinderen een cultstatus. Zijn boeken zijn met verschillende prijzen bekroond en er zijn vele tentoonstellingen geweest met zijn werk. Erhard is naast schrijver en illustrator ook nog eens als musicus en singer-songwriter actief. Op dit moment woont hij in München. 

Van Erhard Dietl verschenen bij De Vier Windstreken verschillende boeken in de serie rondom De Smoezels.

De Smoezels in Dinoland koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: De Smoezels in Dinoland
Auteur en illustrator: Erhard Dietl
Genre: kinderboeken, vanaf 6 jaar (voorlezen) vanaf 7 jaar zelf lezen
Uitgave: gebonden, 112 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, februari 2020
ISBN: 9789051167726
NUR: 281, 282
Originele titel: Die Olchis im Land der Dinos
Vertaald door: Hedi de Zanger

Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.