woensdag 4 maart 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Harpie' geschreven door Hannah van BinsbergenHarpie

Harpie wil er het liefst een eind aan maken. 
Er bevindt zich een onpeilbare afstand tussen haar en de rest van de wereld, die alleen maar groter is geworden sinds ze is gestopt met haar studie, haar grote liefde verloor en het haar niet meer lukt haar kamer te verlaten. Satan is haar enige metgezel, die zichzelf promoveert tot haar life coach. Harpie stelt zichzelf een ultimatum: in elk geval tot aan haar volgende verjaardag zal ze leven en zal ze proberen er iets van te maken. 
Ze neemt een bullshit kantoorbaantje om de deurwaarders op afstand te houden, en gaat als chique prostituee werken: mechanische werkzaamheden als receptionist overdag, de risico's en stiekeme geneugtes als sekswerker 's nachts. Moeiteloos glipt Harpie van de ene in de andere rol, het is maar net wie ze tegenover zich heeft, maar of dat uiteindelijk genoeg is om haar leven te redden, is nog maar zeer de vraag.

De auteur:

Hannah van Binsbergen (1993, Haarlem) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde haar eerste gedichten op negentienjarige leeftijd, op SampleKanon en in Tirade. In 2016 verscheen haar debuutbundel Kwaad gesternte, die prompt met de VSB Po√ęzieprijs werd bekroond. Het was de eerste keer dat een debutant de prestigieuze prijs ontving. Daarnaast won ze de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. 
In 2017 maakte ze het hoorspel Nika voor het project Fluiten in het donker, dat in december 2017 werd uitgezonden op NPO1. Het hoorspel ging over het leven van de Russische dichteres Nika Toerbina, die al op haar achtste een sterrenstatus bereikte, maar op zevenentwintigjarige leeftijd overleed. Hieruit vloeide de publicatie Mijn leven is een schetsblad (uitgeverij Vleugels) voort, een bibliofiel boekje met nieuw werk van Hannah en vertalingen van Nika Toerbinas gedichten van de hand van Lennard van Uffelen. 
In februari 2020 verscheen haar debuutroman, Harpie.
(bron info: Uitgeverij Pluim)

Harpie koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Harpie
Auteur: Hannah van Binsbergen
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 175 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Pluim, februari 2020
ISBN: 978 94 92928 68 9
ISBN: 978 94 92928 69 6 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Pluim voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.