maandag 18 mei 2020

Vandaag in de schijnwerpers 'North Sea JAZZ Festival - De Haagse jaren volgens Theo van den Hoek' geschreven door Max van den Broek


North Sea Jazz Festival
De Haagse jaren
volgens Theo van den Hoek

Impresario en jazzliefhebber Paul Acket begon in 1976 in Den Haag met het North Sea Jazz Festival. 
Het driedaagse festival in Nederlands Congresgebouw startte met 6 podia en ruim 9000 bezoekers en groeide in dertig jaar tijd uit naar festival met 13 podia, 1200 optredende artiesten en 23.000 bezoekers per dag. 
Theo van den Hoek raakte in 1977 betrokken bij het festival en is dat tot en met de verhuizing in 2005 van Den Haag naar Rotterdam gebleven. Na het overlijden van zijn leermeester Paul Acket in 1992 werd hij in 1993 de directeur van het festival. In die hoedanigheid heeft hij de noodzakelijke verhuizing van de Hofstad naar de Havenstad voorbereid en uitgevoerd.

Vanaf het begin zijn er over die verhuizing vele geruchten ontstaan. In dit boek legt Theo van den Hoek uit waarom die verhuizing na 30 succesvolle Haagse jaren noodzakelijk was. Hij geeft een kijkje in de keuken van het slepende proces dat daaraan voorafging en de rol die onder andere de Haagse politiek daarin heeft gespeeld. Tevens vertelt hij verhalen en anekdotes die hij in zijn Haagse jaren met de artiesten achter de schermen heeft meegemaakt en blikt hij terug op de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van het festival in die eerste dertig jaar. 

Dit is het verhaal van de Haagse jaren van het North Sea Jazz Festival. Behalve een beschrijving van een bijzondere periode in de Nederlandse muziekgeschiedenis is het ook een ode geworden aan Paul en Jos Acket die vanaf het begin zijn blijven geloven in de formule van het North Sea Jazz Festival dat is uitgegroeid tot het grootste indoor-jazzfestival ter wereld. 
De verhalen van Theo van den Hoek zijn in dit boek opgeschreven door journalist/schrijver en jazzliefhebber Max van den Broek.
(bron info: achterflap)

North Sea JAZZ Festival koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: North Sea JAZZ  Festival
De Haagse jaren volgens Theo van den Hoek
Auteur: Max van den Broek
Genre: muziekgeschiedenis
Uitgave: softback met foto’s, 134 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, 2020 
ISBN: 9789463388672
NUR: 662


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.