zaterdag 16 mei 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Hij noemde me Duivelskind' geschreven door Johnny Bollé

Ik werd jarenlang mishandeld…
Totdat er een gruwelijk plan in gang werd gezet


Hij noemde me Duivelskind

Jarenlang mishandelt een moeder haar kinderen, en sluit hen op in een donkere kelder. Eén van hen is uit op wraak en beraamt samen met een handlanger een gruwelijk plan... 
Heel veel later is Antwerpen in de ban van de sleutelmoordenaar die zo wordt genoemd omdat hij een sleutel achterlaat bij elk van zijn vrouwelijke slachtoffers. Opluchting wanneer men denkt een hoofdverdachte te kunnen aanwijzen: Seth Lejeune. Eén van zijn collega's is op een nacht verdwenen. Zijn er nog bewijzen nodig?
Het leven van Seth Lejeune verandert in een hel. Hij herinnert zich niets van wat er die bewuste nacht is gebeurd. Radeloos en verward probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren. Vraag is wie hij kan vertrouwen? Van collega's, vrienden en familie krijgt hij alleen maar tegenstrijdige informatie.
Is Seth de sleutelmoordenaar of is hijzelf de speelbal van een meesterlijk brein?
Wanneer er opnieuw een vrouw verdwijnt, lijkt de puzzel onoplosbaar…
(bron info: achterflap)

De auteur:

Johnny Bollé schrijft korte verhalen en thrillers. Na Egyptisch Blauw en Bloedmaan is Hij noemde me Duivelskind het derde boek van deze Antwerpse schrijver. 
Hij combineert zijn baan als fitnessmanager met het schrijven van boeken. Zijn vlotte, beeldende schrijfstijl en zijn typerende onverwachte plotwendingen houden je stevig in de greep. Hij weet als geen ander hoe hij in zijn verhalen een sfeer kan creëren waaruit je niet meer kan ontsnappen. 
Zijn boek Bloedmaan werd door het lezersplatform van de VRT - Lang zullen we lezen- verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019.
Neem een kijkje op zijn website.

Eerder las ik van Johnny Bollé:

Hij noemde me Duivelskind koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Hij noemde me Duivelskind
Auteur: Johnny Bollé
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 286 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Kramat, verschijningsdatum 18 mei 2020
ISBN: 9789462421189
NUR: 305


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.