donderdag 14 mei 2020

Op 5 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact 'Plantage Wildlust' van Tessa LeuwshaPlantage Wildlust

Begin twintigste eeuw.
Op Plantage Wildlust in Suriname wil Oscar Brouwer een nieuwe start maken als directeur, ver van zijn tirannieke vader in Middelburg. 
De slavernij is voorbij, contractarbeiders plukken de koffiebessen. 
Oscar is een stijve, beschaafde man. Via hem ontsnapt ook Janna, zijn modieuze vrouw, aan een beklemmend milieu. Ze hoopt vriendschap te sluiten met Alma, de huishoudster, en verlangt hevig naar een gezin.
Wildlust is een wrede plek; tegen de zwarte opzichter Creebsburg kan Oscar nauwelijks op. De vrije arbeider Rudolf bewaart tussen hen een wankel evenwicht.
Als Janna een school wil beginnen wordt ze geconfronteerd met Creebsburg en wendt Alma zich van haar af. Al gauw beseft Oscar dat hij voor een onmogelijke keuze staat: moet hij zich vermannen en gaan lijken op zijn vader? Of dreigt hij dan alles te verliezen wat hem lief is?
Janna en bovenal zichzelf.

In Plantage Wildlust is de geschiedenis niet zwart-wit: haat en genegenheid liggen dicht bij elkaar. Subtiel en met oog voor menselijke verhoudingen beschrijft Tessa Leuwsha complexe gevoelens en hemeltergende misstanden. Een spannend en aangrijpend verhaal.
(bron info: achterflap)


De auteur:

Tessa Leuwsha (1967) werkt als cultureel attaché bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Ze is schrijver van fictie en non-fictie, documentairemaker en recensent.
Haar romans 'De Parboblues' en 'Solo, een liefde' werden lovend ontvangen en genomineerd voor de DebutantenPrijs, De Vrouw & Kultuur Debuut Prijs en de Black Magic Woman Award.

Plantage Wildlust reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Plantage Wildlust
Auteur: Tessa Leuwsha
Genre: roman
Uitgave: paperback, 176 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, verwacht 5 juni 2020
ISBN: 9789025458942
ISBN: 9789025458959 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.