vrijdag 20 november 2020

Op 21 november a.s. wordt om 19.00 uur onder strikte coronavoorwaarden de nieuwe literaire thriller van Paul Weelen gepresenteerd bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Het boek draagt de titel Doodstil. Dat is ook een duidelijke verwijzing naar de lockdown en corona.Doodstil

Wanneer corona toeslaat in Zuid-Limburg blijft een uitgerangeerde en aan kanker lijdende thrillerschrijver niets anders over dan zich op een grandioos ge├źnsceneerde apotheose voor te bereiden. 
Gerechtsklerken, EOD-medewerkers, drugsverslaafden, maffiabazen en bewindvoerende winkelbedienden worden op brute wijze slachtoffer van zijn fantasie. 
En welke rol spelen de werken van de bijna vergeten schilder Charles Eijck in dit Gesamtkunstwerk over de ondergang van het avondland? 

Paul Weelen schildert in zijn derde thriller een kleurrijk en tegelijk treurig beeld van het Zuid-Limburg aan het begin van de grootste pandemie van onze tijd. 
Hij schreef eerder de thrillers ‘Pionnenwerk’ en ‘De Mercuriustapes’ en de romans ‘De droom van de minnezanger’, ‘Thuis’ en ‘Snoepvrouwtje’. 

Over zijn eerdere boeken: 
‘Het verhaal leest lekker weg, mede door Weelens nuchtere schrijfstijl. Maar dat hij schrijven kan, wisten we al.’ De Limburger 
‘Spannende roman.’ Crimezone 
‘Anders dan anders. En dat bevalt wel.’ De Leestafel

(bron info: achterflap)

Bekijk ook de boektrailer op YouTube.

Bent u benieuwd geworden? Begin volgende week mag ik hier twee exemplaren van deze literaire thriller verloten.

De auteur:

Paul Weelen (1959) is een Nederlandse auteur die ook in het Limburgs schrijft. Hij werd geboren in Calgary, Canada. Op tweejarige leeftijd keerden zijn ouders, die uit Kerkrade kwamen, terug naar Nederland.

Samen met partner Luiz Oliveira runt Weelen uitgeverij TIC, die gespecialiseerd is in boeken van allerlei genres met een Limburgse link. Weelen is bekend van zijn liedjes, romans, verhalen en gedichten in Kerkraads dialect. Hij won enkele keren de Veldekeprijs.

Eerder las ik van deze auteur De Mercuriustapes

Doodstil koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:

Titel: Doodstil
Auteur: Paul Weelen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij TIC, november 2020
ISBN: 9789493048294


Met dank aan Uitgeverij TIC voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.