zondag 20 juni 2021

Binnenkort verwacht, maar nu al te reserveren: 'Sub Rosa', geschreven door Emelie Schepp

 'Sub Rosa' is de zesde thriller in de serie die de Zweedse Emelie Schepp schreef over officier van justitie Jana Berzelius.


Sub Rosa


Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven aan zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze onverwachte hulp om juist die waarheid te verbergen…

De Zweedse thrillerauteur Emelie Schepp brak in Nederland door met 'Memento'. Dit werd, evenals de daarop vijf volgende boeken, met lovende recensies beoordeeld.

De auteur:

Emelie Schepp groeide op in een klein stadje in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist maar was daarnaast altijd aan het schrijven. In 2015 brak ze door met haar thriller Memento, die met lovende kritieken werd overladen. Daarna verschenen nog Narcotica, Post mortem, Postuum, Alter ego en Sub Rosa.

Emelie Schepp heeft in IJsland de Storytel Award gewonnen voor haar boek over officier van justitie Jana Berzelius.
Bij ons kennen we de Storytel Award nog niet, maar dat is misschien een kwestie van tijd, we zijn – zeker de afgelopen tijd – massaal aan het luisteren en binge-lezen geslagen. In IJsland werden afgelopen week, tijdens een virtuele awardshow in de Reykjavik Concert Hall, de beste luisterboeken bekendgemaakt. Emelie Schepp won deze prestigieuze prijs in de categorie spanning voor Post mortem (Slowly We Die/ Prio Ett).

Eerder las ik met veel genoegen de volgende boeken van Emelie Schepp:

Sub Rosa reserveert u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Sub Rosa
Serie: Jana Berzelius – 6
Auteur: Emelie Schepp
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, verwacht 20 juli 2021
ISBN: 9789026153747
ISBN: 9789026153754 (e-Book)
Oorspronkelijke titel: Nio Liv
Vertaald door: Corry van Bree


Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.