vrijdag 4 juni 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het spoor van de doden', geschreven door Sarah Bailey

Een meisje vermist
Haar vriend vermoord
Er is geen tijd te verliezen


Het spoor van de doden

De vijftienjarige Abbey verdwijnt spoorloos nadat ze tegen middernacht een feest verlaat. De volgende ochtend wordt haar vriendje dood aangetroffen, hij is op brute wijze vermoord. Heeft Abbey dat gedaan, of is zij zelf ook slachtoffer? Maar waarom zou iemand twee tieners willen vermoorden? 
Rechercheur Gemma Woodstock laat zich met haar zoontje Ben, wiens vader plotseling is overleden, tijdelijk overplaatsen naar het kuststadje Fairhaven. Ze biedt aan om het moordonderzoek naar Abbeys vriendje te leiden zodat ze zich in haar werk kan onderdompelen en geen tijd heeft om te piekeren over hoe het nu verder moet – want ze zal een belangrijke beslissing moeten nemen over de zorg voor haar zoontje. Terwijl Gemma steeds dieper doordringt in het mysterie rond Abbeys verdwijning en er controverses en geheimen aan het licht komen, bekruipt haar het gevoel dat deze zaak opvallende overeenkomsten vertoont met een van haar recente vermissingszaken. 

Over de Gemma Woodstock-serie: 

‘Unputdownable.’ – De Telegraaf 
‘Knappe thriller.’ – Knack Focus 
‘Sfeervol en spannend tot op de laatste bladzijde.’ – Trouw


De auteur:

Sarah Bailey woont in Melbourne, AustraliĆ«. Met het eerste deel in de Gemma Woodstock-serie, Het duistere meer, won ze belangrijke prijzen (onder andere voor beste Australische thrillerdebuut 2017. Het boek is wereldwijd een bestseller. 
Inmiddels zijn ook de tweede en derde Gemma Woodstock-thriller in AustraliĆ« lovend ontvangen. In de donkere nacht, het tweede deel in de serie, verscheen in mei 2020 in het Nederlands.
Het spoor van de doden is het derde deel in deze serie.

Het spoor van de doden koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het spoor van de doden
Serie: Gemma Woodstock #3
Auteur: Sarah Bailey
Genre: thriller
Uitgave: luxe paperback, 448 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Marmer BV, mei 2021
ISBN: 9789460684609
ISBN: 9789460687419 (eBook)
NUR: 305, 331
Oorspronkelijke titel: Where the Dead Go
Vertaald door Jetty Huisman 


Met dank aan Uitgeverij Marmer voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.