vrijdag 6 augustus 2021

Graag uw aandacht voor: 'Zomerwater', geschreven door Sarah Moss

 ‘Scherpzinnig en indringend […] ‘Zomerwater’ stelt veel eigentijdse literatuur in de schaduw.’ – Hilary Mantel


Zomerwater

Beste Boek van het Jaar 2020 in The Times, The Guardian en The Irish Times

Op de langste dag van de zomer zitten twaalf mensen met hun gezinnen binnen opgesloten in hun huisjes op een verouderd Schots vakantiepark. Door de eindeloze regen valt er weinig te doen, behalve door het raam kijken naar de buren.

Een hardloopster rent alsof ze op de vlucht is; een gepensioneerd echtpaar denkt met weemoed terug aan reeds lang vertrokken eigenaren; een tiener trotseert in zijn eentje in een kajak het ruwe water van het loch. Allemaal gaan ze op in hun eigen wereld, maar gaandeweg worden ze steeds alerter op de kleine gemeenschap die ze vormen. Eén huishouden in het bijzonder – een moeder en dochter met de verkeerde schoenen en zonder de juiste manieren – begint de aandacht van de rest te trekken. De spanning loopt op en iedereen kijkt toe, zich onbewust van het noodlot dat hun te wachten staat wanneer het donker eindelijk valt.

Zomerwater is een overweldigend verhaal dat zich afspeelt in de Schotse hooglanden, een verpletterende verkenning van het menselijk vermogen tot compassie én wreedheid.
(Bron info: achterflap)

‘Moss lezen brengt die opmerking van John Barth in herinnering dat de beste literatuur tegelijk “toegankelijk en verbluffend van kwaliteit” is.’ – The New York Times

‘Niets ontkomt aan haar onderhuidse humor en briljante stijl.’ – Jessie Burton, auteur van Het huis aan de Gouden Bocht

‘De natuur is een dominante kracht in deze meeslepende roman, die een onuitwisbare indruk op de lezer maakt. Dit is een van haar beste en tegelijkertijd meest toegankelijke romans, en zou Moss de bredere bekendheid moeten geven die ze verdient.’ – John Boyne in The Irish Times

‘Spanning opbouwen in een roman is een subtiele kunst, en Moss is er een absolute meester in […] Zomerwater voelt als een trefzekere weerspiegeling van ons verwarde, angstige, dreigende heden.’ – The Scotsman


De auteur:

Sarah Moss is geboren in Glasgow en studeerde in Oxford. Ze doceert aan de universiteit van Warwick en schreef eerder de romans Koude aarde en Doorwaakte nachten.
Bij Uitgeverij Orlando verscheen eerder Geestgrond, dat werd genomineerd voor de Women’s Prize for Fiction en door onder andere The Guardian, The Sunday Times en de Times Literary Supplement werd  uitgeroepen tot een van de beste van boeken van 2018.

Zomerwater koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Zomerwater
Auteur: Sarah Moss
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Orlando, augustus 2021
ISBN: 9789083104386
ISBN: 9789083104393 (eBook)
NUR: 302
Originele titel: Summerwater
Vertaald door: Ine Willems

Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.