donderdag 26 augustus 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Dagen van zand', geschreven en geïllustreerd door Aimée de Jongh

 


Dagen van zand


1937. Oklahoma, de Verenigde Staten. 
John is een jonge fotograaf, die in opdracht van de overheid naar de Dust Bowl wordt gestuurd, een gebied waar boerenfamilies geplaagd worden door verwoestende stormen van stof en zand. Zijn missie is om de dramatische leefomstandigheden van de bewoners op film vast te leggen. Naarmate de tijd verstrijkt, ontdekt John echter dat hij de confrontatie moet zoeken met iets veel groters dan zandstormen, als hij zijn opdracht wil voltooien.

  • Dé Scratch graphic novel van het jaar

  • Getekend na diepgravend onderzoek van de auteur ter plaatse

  • Historisch verhaal dat een link legt naar de klimaatverandering in het heden


INKIJKEXEMPLAAR


De auteur:

Aimée de Jongh (1988) is een van de grootste krachten in de Nederlandse stripwereld. Ze is fulltime striptekenaar, illustrator en animator.

Ze debuteerde met Snippers, een humoristische dagelijkse stripreeks voor de Nederlandse krant Metro. Haar eerste graphic novel De terugkeer van de wespendief (2014) won de Prix Saint-Michel en werd verfilmd. Hierna besloot Aimée zich te concentreren op graphic novels en animatie.
Haar recente graphic novels zijn Taxi! Verhalen van de achterbank (2019), een autobiografie over taxiritten, en Bloesems in de herfst (2018), over liefde na 60, geschreven door de veelgeprezen Belgische stripauteur Zidrou.

In 2017 maakte Aimée haar eerste grafische journalistieke werk na een bezoek aan de vluchtelingenkampen op Lesbos. Deze reis resulteerde in het getekende rapport Europe’s Waiting Room.

Aimée is al enkele jaren actief in de animatie-industrie.
Ze regisseerde en animeerde de korte film Aurora, ze creëerde storyboards voor Amazon Prime’s Undone en animeerde een reeks muziekvideo’s voor de televisieshow De Wereld Draait Door.
Aimée’s grootste animatieproject was Behind the Telescopes, een 71 minuten durende theatrale film met harpiste Lavinia Meijer, die ze regisseerde en animeerde.

Aimée heeft verschillende lessen gegeven over strips, grafische journalistiek en animatie.

In 2020 voltooide Aimée de graphic novel Dagen van zand.
(bron info: Scratch Books)

Dagen van zand koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Dagen van zand
Auteur en illustrator: Aimée de Jongh
Genre: graphic novel
Uitgave: hardcover, 288 pagina’s full color
Uitgever: Scratch Books, Amsterdam
Eerste druk mei 2021, tweede druk juli 2021
ISBN: 9789493166431


Met dank aan Scratch Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.