woensdag 25 augustus 2021

Ik las: 'Vier doodgewone woorden', geschreven door Yara March

 In haar boeken is niet alleen de liefde gevaarlijk.



Vier doodgewone woorden

‘Uw vrouw is dood.’ 
Vier doodgewone woorden. 
Een wereld van verschil.

Peters vrouw Lisa wordt op klaarlichte dag getroffen door een verdwaalde kogel. Karen, een veelbelovende kunstenares, raakt zwaargewond als een drugslaboratorium ontploft. Als belangrijkste getuige is ze potentieel doelwit voor een nieuwe liquidatie.

Van het ene op het andere moment is er niets doodgewoons meer aan de levens van Peter en Karen. Peter is alle plezier in zijn werk en leven verloren. Alleen de zorg voor zijn dochtertje houdt hem op de been. Ook Karen moet een nieuwe invulling aan haar leven geven.
Lukt het ze hun leven weer op de rails te krijgen? Durft Peter opnieuw verliefd te worden?

De gevolgen van vergismoorden, liquidaties en toenemende drugscriminaliteit leveren de ingrediënten voor een feelgoodroman vol spanning, humor en romantiek.


Bekijk HIER de boektrailer.

Mijn mening:

In de proloog maak je al kennis met twee van de hoofdpersonen; eigenlijk met drie, maar dat weet je dan nog niet.

De titel ‘Vier doodgewone woorden’ slaat nu nog op hetgeen Peter te horen kreeg van een politieagente:
“Uw vrouw is dood”.

Je zou al van minder niet goed worden. Peter probeert voor zover dat mogelijk is zijn leven weer op de rails te krijgen. Hun dochtertje Stella mag tenslotte niet vergeten worden. Ook zij is een heel belangrijk iemand in haar leven kwijt! Hij trekt zich steeds meer terug in zijn eigen wereldje.

“Ze ging samen met Stella even een boodschap doen. Het gebeurde slechts twee straten van haar huis af. Ze was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Vanaf twee scooters werd er geschoten op een café. Het leek om een liquidatie in het criminele circuit te gaan. In de kogelregen is er waarschijnlijk een kogel afgeketst en heeft Lisa geraakt. Ze was op slag dood.”

Karen begint net door te breken als kunstenares wanneer ze in haar nieuwe atelier zwaargewond raakt bij de ontploffing van een drugslab bij de buren.
Ze raakt in een coma, maar dat is nog niet alles: er worden aanslagen op haar gepleegd. Karen kan het gewoon niet geloven!

Yara March heeft de levens van een aantal personen bij elkaar gebracht op een manier die je niet zou verwachten. Maar toch: zo is het leven in werkelijkheid ook… er gebeuren onverwachte dingen.
Peter en Karen krijgen beroepsmatig met elkaar te maken.
Je leest over de archinature van Enrico Dini, met een verwijzing naar een pagina op de website van Yara March, waar je zelf op onderzoek kunt gaan naar 3D-printen. Dit is de link.

Behalve dat dit een feelgoodroman is bevat het een stevige dosis spanning, maar niet alleen seksuele spanning.

“Zijn doelwit komt nauwelijks het huis uit. Niet dat dat voor hem een probleem is. Hij is professioneel genoeg om daar een oplossing voor te vinden…
...Hij kijkt door zijn vizier, richt en schiet. Langzaam valt zijn doelwit voorover. Raak.”

Zo nu en dan lees je in een hoofdstuk plotseling over iemand anders, maar na even verder lezen weet je dan toch over wie het gaat.
Wat me blij heeft gemaakt na de akelige proloog zijn deze woorden op de laatste bladzijde van het verhaal:

‘Ik hou van jou.’
Vier doodgewone woorden
Een wereld van verschil.



De auteur:

Yara March is onverbeterlijk romantisch, maar ze laat je ook kennis maken met een wereld vol gevaar. Afwisselend schrijft ze in Nederland en in Gran Canaria.
Lees hier meer over de auteur: Yara March over Yara

Eerder las ik van Yara March:

Vier doodgewone woorden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij


Boekgegevens:

Titel: Vier doodgewone woorden
Auteur: Yara March
Genre: feelgoodroman
Uitgave: paperback, 256 pagina’s
Uitgever: 202Publishers-Uitgevers!,  augustus 2020
ISBN: 9789492394026
ISBN: 9789492394040 (eBook)
NUR: 340


Met dank aan 202Publishers-Uitgevers! voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.