vrijdag 20 augustus 2021

Op 17 augustus 2021 verscheen bij Uitgeverij Atlas Contact: 'Hier hoor je niemand over', geschreven door Patricia Lockwood

 Een vreemd, verrukkelijk konijnenhol.’ – TLS


Hier hoor je niemand over

Een vrouw reist de wereld over voor panelgesprekken nadat haar socialmediapost ‘Kan een hond tweeling zijn’ viral is gegaan.

Sindsdien bepaalt het internet, ‘het portaal’, haar hele bestaan. Als reactie op existentiĆ«le bedreigingen – van klimaatverandering en economische onzekerheid tot de opkomst van een naamloze dictator en een epidemie van eenzaamheid – post ze stug door, steeds meer berichten die haar dieper de leegte van het portaal in trekken. Ze raakt ervan overtuigd dat een enorm koor van stemmen haar gedachten bestuurt. Zijn we in de hel beland, vragen de stemmen zich af. Zijn we gedoemd om dit te blijven doen tot we sterven?

Als haar moeder haar sms’t ‘Er is iets misgegaan’ en ‘Hoe snel kun je hier zijn?’, wordt ze wakker geschud. Het echte leven dringt tot haar door en werpt een ander licht op de toenemende absurditeit van haar online bestaan.

Over Hier hoor je niemand over:

Lockwoods roman is gefragmenteerd en poĆ«tisch. Hij is grappig, sentimenteel, scherp, lekker en dwars.’ – De Groene Amsterdammer

Patricia Lockwood is de enige die onze huilende generatie nog aan het lachen kan krijgen.’ – Lieke Marsman

Ik bewonder dit boek enorm. Patricia Lockwood is een volstrekt uniek talent en dit is haar beste, grappigste, gekste, meest invloedrijke werk tot nu toe.’ – Sally Rooney

De auteur:

Patricia Lockwood, geboren in Fort Wayne, Indiana, en woont in Lawrence, Kansas. Ze is dichteres en essayist, haar werk verschijnt in The New York Times, The New Yorker, The New Republic, Slate en The London Review of Books. In 2018 en 2019 was ze te gast op Poetry International.
Hier hoor je niemand over (oorspronkelijke titel: No One Is Talking About This) is haar romandebuut en staat op de shortlist van de Women’s Prize for Fiction 2021.

Hier hoor je niemand over koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

webshop Uitgeverij Atlas Contact (lees hier ook het eerste hoofdstuk)
bol.com
Bruna.nl
BookSpot
Libris
AKO 
Standaard Boekhandel

Boekgegevens:

Titel: Hier hoor je niemand over
Auteur: Patricia Lockwood
Genre: Literatuur & Romans, Feelgoodromans
Uitgave: paperback, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, 17 augustus 2021
ISBN: 9789025470432
ISBN: 9789025470449 (eBook)
NUR: 302

Oorspronkelijke titel: No One Is Talking About This
Vertaald door: Nicolette Hoekmeijer

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.