zaterdag 21 augustus 2021

Op 24 augustus 2021 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact: ‘Geheimen’ geschreven door Domenico Starnone

 


Geheimen

Pietro en Teresa hebben een stormachtige relatie. Na de zoveelste ruzie komt Teresa met een idee. ‘Vertel me iets wat je nog nooit aan iemand hebt durven vertellen,’zegt ze tegen Pietro. ‘Deel je gruwelijkste geheim, en dan deel ik dat van mij. Zo zijn we voor altijd met elkaar verbonden.’
Kort daarna gaan ze uit elkaar en Teresa vertrekt naar het buitenland. Tot zover ‘voor altijd’, denkt Pietro. 

Een tijd later wordt hij verliefd op Nadia, met wie hij een relatie krijgt. Een paar dagen voor hun bruiloft duikt Teresa plotseling weer op, en Pietro is doodsbenauwd dat ze zijn geheim zal verklappen en daarmee zijn hele leven zal verwoesten. Vanaf dat moment begint zijn geheim hem te achtervolgen.
Telkens als Pietro zich op een kruispunt in zijn leven bevindt, is Teresa daar. Of is hij het die haar steeds opzoekt? En zal zij alles wat hij zorgvuldig heeft opgebouwd – zijn relatie, zijn carrière, zijn imago – met één onthulling in duigen doen vallen?

Na Strikken en Geintje onderzoekt Domenico Starnone in dit derde deel van zijn informele drieluik de ondoorgrondelijke, vaak destructieve relaties tussen man en vrouw, echtelieden en minnaars op geheel eigen, speelse doch doordachte wijze.

De auteur:

Domenico Starnone (Napels, 1943) is een gevierde en bekroonde schrijver die in Italië tot de literaire grootheden wordt gerekend.
Hij is auteur van veertien romans en verhalenbundels. Zijn werk is bekroond met onder andere de Premio Strega en werd succesvol verfilmd.
Eerder verschenen Strikken en Geintje.

Lees HIER mijn recensie van Strikken.

Geheimen reserveert u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

webshop Atlas Contact (hier leest u ook de eerste pagina's)


Boekgegevens:

Titel: Geheimen
Auteur: Domenico Starnone
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback met flappen, 176 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, 24 augustus 2021
ISBN: 9789025471606
ISBN: 9789025471613 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijk titel: Confidenza
Vertaald door: Manon Smits


Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.