vrijdag 12 augustus 2016

'Geknipt voor haar' geschreven door Yara March.

'In haar boeken is niet alleen de liefde gevaarlijk'

Geknipt voor haar

Veronique heeft eindelijk de man van haar leven gevonden. Dan slaat het noodlot toe. Op een morgen vindt ze in haar salon een van haar kapsters. Vermoord. Als ze gearresteerd wordt, stort haar leven in. Het blijft niet bij die ene dode. Heeft een van haar concurrenten het op haar voorzien of moet de moordenaar in haar omgeving gezocht worden? En welke rol speelt haar lover Gregor?

Miranda geniet van haar booming bedrijf. En van Marc natuurlijk. Jessica en Tim wachten vol ongeduld op de komst van hun baby. Kim heeft als altijd pech in de liefde. Botst ze tegen een wel heel aantrekkelijk man op, blijkt hij ingehuurd om haar te ontslaan. Lopen ook hun levens gevaar?

Vier vriendinnen, liefde en een moordenaar.
(bron: website Yara March.)

Mijn mening:

Ik sloeg het boek dicht en dacht: Hoe verknipt kan iemand zijn?

Geknipt voor haar wordt uit verschillende perspectieven verteld. Dat is hier niet verwarrend omdat boven elk hoofdstuk de naam van de persoon staat uit wiens perspectief het verteld wordt. De hoofdstukken zijn lekker kort waardoor de nieuwsgierigheid van de lezer aangewakkerd wordt. Je weet over wie je leest behalve in de hoofdstukken waarvan de tekst cursief gedrukt is en in de spannende proloog. De personages zijn duidelijk beschreven. Zo nu en dan een hoofdstuk met een update over een aantal personages is een mooie aanvulling op het geheel.

Yara March heeft met het schrijven van deze spannende feelgoodroman een grote sprong voorwaarts gemaakt. 
Op de eerste paar bladzijden is het even wennen aan de schrijfstijl van de auteur, maar daarna leest het boek als een trein.
Behalve spanning, romantiek en vriendschap is ook de nodige humor aanwezig. Tijdens het lezen van de belevenissen van de hoofdpersonages zul je regelmatig een glimlach op het gezicht hebben. Ook de liefde van de auteur voor boeken en lezen komt naar voren in dit verhaal.
De gebeurtenissen van twintig jaar geleden en de moorden die gaandeweg het verhaal gepleegd worden zijn goed verwoord, zodat niets verklapt wordt of vanzelfsprekend is. 
Na een bepaalde opmerking in het verhaal dacht ik de dader te kennen, maar wist het niet zeker tot op het eind. Er waren tenslotte meer opties voor een dader. Voorspelbaar is het boek zeker niet!

Ook dit boek van Yara March heb ik graag gelezen en ik kijk zeker uit naar Made in Heaven, dat dit jaar uitgebracht wordt.

Eerder las ik van deze auteur: Cupcakes en een koffer, met dezelfde vriend(inn)en in de hoofdrol.

De auteur:
(foto: Linkedin)

Over zichzelf op haar  website:
'Over Yara March: 
Lange tijd heb ik gedacht dat er niets leukers bestaat dan weg te dromen bij het lezen van een boek. Even helemaal weg van druk, druk, druk. Tot ik maart 2012 zelf boeken ben gaan schrijven.
Vanaf dat moment geniet ik niet meer alleen van mijn lief, mijn kinderen, dansen, lekker eten en drinken, muziek of van de zon. Vrijwel dagelijks zit ik op het puntje van mijn stoel; geïntrigeerd, soms schaterlachend, soms ontroerd. Nieuwsgierig naar wat er nu weer gaat gebeuren.
Juli 2012 werd Yara March geboren. Yara laat me kennis maken met een wereld vol gevaar. Ze is echter ook onverbeterlijk romantisch.

Yara heeft een hekel aan winkelen. Toch heeft ze meer schoenen, dan haar kast aan kan.'

Koop Geknipt voor haar via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Geknipt voor haar
Auteur: Yara March
Genre: feelgoodroman
Uitgave: paperback, 284 pagina's
Uitgever: 202Publishers – Uitgevers!, 2015
ISBN: 978 90 82139 76 1
ISBN: 978 90 82139 77 8 (e-book)
NUR: 340, 330, 342

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.