woensdag 28 december 2022

Ik las: 'Off-piste' geschreven door Jeroen Zuydt

 Korte thriller


Off-piste

'Off-piste' is het spannende verhaal van een vriendengroep tijdens hun jaarlijkse wintersportvakantie.

Al snel blijkt een van de vrienden behalve twee gezichten ook een dubbele agenda te hebben. Zonder dat de vrienden het van elkaar weten, zijn een paar van hen slachtoffer geworden van zijn gretigheid.
De onderhuidse spanning is goed voelbaar in het verhaal.
Op het einde van de vakantie doen de vrienden als afsluiter nog een moeilijke afdaling van de Harakiri-piste in Mayrhofen, de meest steile ski-helling van Oostenrijk. Op de cover van ‘Off-piste’ zie je een afbeelding van de Harakiri.
Als dat maar goed gaat…

“Nu was het dan zover. De omstandigheden waren perfect. Die nacht had het nog een beetje gesneeuwd, het was zonnig, nog net onder nul graden en af en toe een windvlaag.”

Deze korte thriller leest als een trein en eindigt met een cliffhanger.
Een vervolg zou zeker op zijn plaats zijn.
De auteur: 

Dit verhaal is geschreven tijdens de lockdown(s) vanwege Corona in 2020 met een verlangen naar de tijd, waarin je onbezorgd op reis kunt gaan. Delen van teksten uit het boek, informatie over de locaties, artiesten en muziek vind je op de multimediale website.

Schrijven is een rode draad in het leven van Jeroen Zuydt (1967). 
Op de lagere school al keken zijn leerkrachten iedere week uit naar zijn opstellen, waarin fantasie, verrassende invalshoeken en onverwachte wendingen in het verhaal hand in hand samen gingen. Tijdens en na zijn studietijd was Jeroen journalistiek zeer actief voor o.a. het universitair Weekblad Delta en voor de bladen van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Zijn militaire dienst vervulde hij als persvoorlichter. In zijn latere functies viel hij op door zijn scherpe en goed leesbare beleidsteksten, rapporten, jaarverslagen, nieuwsbrieven en adviezen.

Aan het begin van de COVID-19 lockdown in het voorjaar van 2020 zag Jeroen zijn kans schoon om eindelijk eens een boek te schrijven; een lang gekoesterde droom. Daarbij was de deelname aan de zomerse schrijfwedstrijd van het tijdschrift Elegance en uitgever Kobo een extra motivatie om binnen een maximaal aantal woorden voor een bepaalde datum te komen met een concreet resultaat. Deze leuke en inspirerende wedstrijd won hij helaas net niet, maar de basis voor zijn debuut 'Off-piste' was nu gelegd. Gedurende de zomermaanden van 2020 diepte Jeroen de karakters van de personen in het boek verder uit en vertelde hij het verhaal met meer details verder.

Jeroen Zuydt is een pseudoniem met een knipoog naar de kinderboeken over de tweeling "Saskia en Jeroen" van Jaap ter Haar en een eerbetoon aan de Nederlandse topauteur Saskia Noort als inspirerend voorbeeld.

Inmiddels is Jeroen bezig met divers nieuw werk. Er komt begin volgend jaar een vrolijke zomerse roman uit die speelt op Mallorca en daarna een thriller over een reünie en oude schoolliefdes.

Jeroen is ook nog bezig met een dichtbundel én met het uitwerken van zijn opstellen uit zijn schooltijd tot een bundel 'Jeroentjes verhalen'.

Off-piste koopt u (via de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:

Titel: Off-piste
Auteur: Jeroen Zuydt
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 101 pagina’s
Uitgever: Mijnbestseller.nl, februari 2022
ISBN: 9789403650371
ISBN: 9789083122182 (eBook)
Ik las de papieren versie.
Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Mijnbestseller.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.