zaterdag 17 december 2022

Kijken jullie mee? Vandaag in de schijnwerpers: 'Manus & Janus en het Spaanse Goud' geschreven en geïllustreerd door Dick Bouquet

 De Avonturen van Manus & Janus (2)


Manus & Janus en het Spaanse Goud

Komische en spannende zoektocht van de broers Manus en Janus, alweer op hun hielen gezeten door de twee ontsnapte stuntelige dieven Boef en Kneggie. Zullen zij de Spaanse schat vinden?

De televisie van Manus en Janus gaat stuk. Omdat ze geen geld hebben voor een nieuwe, nemen ze een baantje als postbode. Tijdens hun ronde stuiten ze op een kistje met daarin een geheimzinnige brief en een sleutel. De sleutel is van een schat die al meer dan vierhonderd jaar ergens verborgen ligt. Manus en Janus gaan naar de schat op zoek en kruisen het pad van de boeven Boef en Kneggie die uit de gevangenis ontsnapt zijn. Als ze ook nog eens met twee spoken te maken krijgen, wordt het allemaal heel erg spannend. Zal het Manus en Janus lukken de schat te vinden of krijgen Boef en Kneggie het goud in handen? En wat willen die rare spoken nu eigenlijk?


De auteur:

Dick Bouquet (1967) is naast tekenaar en schrijver van kinderboeken ook scenarioschrijver. Al vroeg in zijn loopbaan hield hij zich bezig met het schrijven, regisseren en tekenen van animatieproducties.
Voor Villa Achterwerk van de VPRO maakte hij de series Petje Piet, Bertje en De Daantjes
Ook werkte hij mee aan Nederlandse speelfilms zoals Verliefd op Ibiza (2013), De Toscaanse Bruiloft (2014), Sinterklaas en Diego: het geheim van de ring (2014), Fashion Chicks (2015) en First Kiss (2018). 
Eerder verschenen bij andere uitgevers de jeugdboeken Brugklas (2019, ook verfilmd), Kerstfeest in de dierentuin (1994) en Dikkie en Daantje vangen een neushoorn (2003).

Eerder las ik van Dick Bouquet:

Manus & Janus en het Spaanse Goud koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Manus & Janus en het Spaanse Goud
Serie: De Avonturen van Manus & Janus (2)
Auteur en illustrator: Dick Bouquet
Genre: kinderboeken met illustraties, vanaf 6 jaar
Uitgave: hardcover, 104 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij BLOP, december 2022
ISBN: 9789082851564
NUR: 280


Met dank aan Uitgeverij BLOP voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij BLOP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.