zaterdag 26 augustus 2023

Ik las, bekeek en genoot van 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus' van J.K. Rowling & Steve Kloves

Het complete filmscenario
Ontdek de geheimen van een legendarische tovenaar



Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus van J.K. Rowling en Steve Kloves is het derde filmscenario dat in de Fantastic Beasts filmreeks verschijnt.  Dit scenario in boekvorm bevat het complete filmscenario mét filmmateriaal en bijdragen van o.a. David Yates, David Heyman, Jude Law, Eddie Redmayne en Colleen Atwood. Behalve het complete filmscenario bevat deze editie de oorspronkelijke schetsen voor het filmconcept, locatieshots en persoonlijke bijdragen van de acteurs en crew.

Mocht je nooit eerder gehoord hebben van J.K. Rowling of Harry Potter is dit een échte aanrader om er helemaal in te duiken. Met dit filmscenarioboek stelt de auteur de personages aan je voor; zowel door middel van tekeningen als door beschrijvingen. 

“Als tieners hadden Perkamentus en Grindelwald ooit een plan om de Tover- en Dreuzelwereld te overheersen, het plan dat Grindelwald nu in werking wil stellen. Maar Perkamentus is een ander mens geworden. Hij ziet zijn gemaakte fouten in en doet zijn uiterste best om ze recht te zetten. Ik vind dat heel krachtig: iedereen maakt fouten en wie of wat je ook bent: iedereen moet leren van zijn fouten, ze erkennen en dan achter zich laten.” 
- David Heyman (Producent)

Professor Perkamentus weet dat de machtige duistere tovenaar Grindelwald zich voorbereidt op een machtsgreep in de Tovenaarswereld. In zijn eentje kan Professor Perkamentus de machtsgreep in de Tovenaarswereld van de machtige tovenaar Grindelwald niet tegenhouden, dus vraagt hij Newt Scamander met een team bestaande uit onverschrokken tovenaars, heksen en de dappere Dreuzelbakker Kowalski om hulp.

Tijdens het lezen kun je genieten van de prachtige (op basis van ruwe data) met behulp van de computer gemaakte digitale afbeeldingen, afgebeelde locaties, de kostuumschetsen, portretten en andere afbeeldingen die van toepassing zijn op dat gedeelte in het boek.

“Jacob ligt nog altijd op de grond te kronkelen van de pijn, tot Santos haar toverstok heft en de Cruciatusvloek opheft. Met een zucht van verlichting laat Jacob zich in Queenties armen zakken.
Grindelwald kijkt naar de lucht, zich lavend aan zijn triomf.
Hij blijft zo staan, terwijl hij opgaat in het moment.
Dan spot hij de rondcirkelende Feniks. Een veertje van AS dwarrelt uit de lucht en landt op zijn wang. Bezorgd veegt hij het weg.”

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1930 en je volgt Newt Scamander, een magizoöloog die op zoek is naar een zeldzaam fabeldier genaamd de Qilin. De Qilin wordt beschouwd als een heilig dier dat de ziel van een leider kan zien en Grindelwald wil het gebruiken om aan de macht te komen.

Lees, bekijk en geniet van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus.




J.K. Rowling:

J.K. (Joanne Kathleen) Rowling (1965) is de Britse schrijfster van de wereldberoemde Harry Potter boeken. Zij groeide op in Chepstow, Engeland. Na de middelbare school studeerde ze Frans en Klassieke Talen, werkte voor Amnesty International en gaf een aantal jaren les. 
Ze verhuisde naar Portugal om Engels te doceren, en ontmoette daar haar eerste echtgenoot. Het huwelijk hield echter geen stand en na de scheiding in 1993 verhuisde zij naar Edinburgh met haar pasgeboren dochter. Omdat ze in een kleine flat woonde, schreef ze in café Nicholson aan haar boek en wist Harry Potter en de Steen der Wijzen in zes maanden te voltooien.

Onder het pseudoniem Robert Galbraith schreef ze de goed ontvangen Strike-misdaadreeks. Veel van haar boeken zijn bewerkt voor film en televisie.
Ze schreef mee aan de voortzetting van Harry’s verhaal in het theater, Harry Potter en het Vervloekte Kind, Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden uit de Zweinstein-schoolboekenreeks was de inspiratie voor de filmreeks waar dit filmscenario deel van uitmaakt.

Zowel dit debuut als de drie volgende Potterdelen werden overstelpt met bekroningen en prijzen. In Nederland kregen de Harry Potter boeken onder andere de vermeldingen Beste Boek van het Jaar 2001, Prijs van de Jonge Jury, de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Kinderjury voor het beste kinderboek ooit. 
Rowlings favoriete auteurs zijn Jane Austen en Roddy Doyle, en voor kinderen Edith Nesbit. Zelf koos zij er niet bewust voor om kinderboeken te schrijven. Rowling schrijft over wat zij zelf spannend en interessant vindt en volgens haar verklaart dat ook de populariteit van haar boeken onder volwassenen.

Steve Kloves:

Stephen Keith "Steve" Kloves (Austin (Texas), 18 maart 1960) is een Golden Globe en Academy Award-genomineerde Amerikaanse scenarioschrijver. Hij schreef de scenario’s voor zeven Harry Potter-films, gebaseerd op de geliefde boeken van J.K. Rowling.
Als producent was hij betrokken bij Fantastic Beasts and Where to Find them en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.  Recentelijk produceerde hij Mowgli: Legende of the Jungle.
Verder schreef hij het scenario voor Racing with the Moon, Wonder Boys, Flesh and Bone en The Fabulous Baker Boys, waarbij hij de laatste twee ook regisseerde.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus
Auteur(s): J.K. Rowling, Steve Kloves
Genre: Fantasy 
Uitgave: hardcover, 290 pagina’s met illustraties
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, juli 2022
ISBN: 9789463361552
Vertaling: Elbert Besaris


Met dank aan Uitgeverij De Harmonie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij De Harmonie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.