woensdag 30 augustus 2023

Ik las: 'Zeven' met Anne Verelst in de hoofdrol, geschreven door Luc Vos

 


Zeven

Zeven is een thriller van Luc Vos met inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie in de hoofdrol. Anne is een gedreven inspecteur die letterlijk haar werk mee naar huis neemt. Op een ochtend, met een kater van een nacht flink doorhalen opent ze een mail met een vreemde boodschap die op het eerste gezicht een flauwe grap lijkt. Anne is hartstikke moe en zoals je weet: als je niet slaapt, werkt je lichaam op stresshormonen. Een slaaptekort kan dan ook zorgen voor stress en angst. Ze laat de mail onderzoeken, maar het blijkt een serieuze mail te zijn. In de mail staat een link die wanneer ze er op klikt een live verbinding tot stand brengt met een ruimte waarin zeven doodskisten staan.

“Annes woorden blijven hangen in de angstige lucht. Een tweede kist op het grote scherm licht helder op, een man wordt zichtbaar. Bewusteloos, zoals de vrouw was toen ze  verscheen.
‘Nee, nee, nee!’ Anne slaat op de tafel, haar laptop vliegt een paar centimeter in de lucht. Een vloek die opborrelt van diep binnenin vliegt door de zaal. ‘Nee!’
Ze wist dat dit ging gebeuren, toch is de realiteit moeilijk te vatten.”


Elke zeven uur verschijnt er een nieuwe afbeelding van een kist die gevuld is met een levend mens en een aftelklok. Anne en haar team moeten alles op alles zetten om de slachtoffers te vinden en te redden voordat het te laat is. En wat is de verbinding met Anne in deze race tegen de klok?

Zeven is een spannende thriller met een sterke plot en goed uitgewerkte personages. Het privéleven van Anne wordt duidelijk beschreven en je leert tijdens het lezen ook steeds meer over de dader. 

“Verward schrikt Anne op, ze begrijpt niet waarom deze herinnering zich nu levensecht in haar hoofd boort. Ze schudt haar hoofd, de ketenen rammelen steeds harder. Er is iets wat niet klopt aan dit beeld, ze weet niet wat. Het maakt haar gek.”

De schrijfstijl van Luc Vos is vlot en meeslepend en de spanning wordt goed opgebouwd tot aan het einde. De wisselende verhaallijnen bevorderen bovendien de leessnelheid. 
Zeven is een spannende thriller die je van begin tot eind zal boeien. 



De auteur:

Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. Met deze nieuwe thriller zet Luc een volgende stap en laat hij zijn lezers kennismaken met inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie.

Het vervolg op Zeven met Anne Verelst in de hoofdrol Paternoster ligt ook al in de winkels, evenals de thriller Spijt.

Zeven koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Zeven
Auteur: Luc Vos
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 330 pagina’s
Uitgever: uitgeverij LetterRijn, september 2022 
ISBN: 9789493192478
ISBN: 9789493192553 (eBook)


Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.