zaterdag 26 augustus 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht' gescheven door Astrid Sy met illustraties van Kwennie Cheng

 


Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht

In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum brengt uitgeverij ROSE stories een spannend prentenboek uit: Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht van Astrid Sy. 
Het verhaal, geïllustreerd door Kwennie Cheng, is gebaseerd op de succesvolle familietentoonstelling Duiker Doris en kaart op subtiele wijze het thema zeevervuiling aan.

Zowel in de tentoonstelling als in het boek komen kinderen terecht in een wonderlijke onderwaterwereld waar van alles te zien, te leren en te beleven is.
 
Stefanie van Gemert (Hoofd Educatie & Inclusie van Het Scheepvaartmuseum): 

“Als museum zijn we ontzettend blij om te zien dat de wereld van Duiker Doris nu ook in boekvorm bestaat. De woorden van Astrid Sy en beelden van Kwennie Cheng zijn een prachtige uitnodiging voor kinderen om samen met hun familie te lezen en van te genieten. Net als de tentoonstelling, maakt het boek nieuwsgierig naar alles wat er te leren valt over water, schepen en de zee.”

Het verhaal:

Doris fantaseert vaak dat ze over de woeste zee vaart en kostbare schatten opduikt. Net als haar familie. Maar het blijft bij dromen, want Doris is bang voor water! Ze durft haar grote teen er nog niet eens in te steken. 
Tot een zeemonster op een dag opa’s vuurtorenlicht steelt. 
Wat moet Doris nu?

De auteur:

Historicus, schrijver en Andere Tijden presentator Astrid Sy houdt zich op allerlei manieren bezig met geschiedenis en het vertellen van verhalen. Sy is momenteel als onderzoeker nauw betrokken bij de totstandkoming van het Nationaal Holocaust Museum, schreef de roman Noem geen namen (2021), en publiceerde in 2017 het kinderboek De brieven van Mia.

De illustrator:

Kwennie Cheng ontwierp samen met ontwerpstudio Kaleido Collective de familietentoonstelling Duiker Doris in Het Scheepvaartmuseum. Daarnaast werkt ze graag aan journalistieke verhalen. Zo heeft ze een geïllustreerde datacolumn in NRC en tekent ze regelmatig voor Trouw.

Over de uitgever: 

ROSE stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars. De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijsgedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht
Auteur: Astrid Sy
Illustrator: Kwennie Cheng
Genre: prentenboeken < 6 jaar
Uitgave: hardcover, 40 pagina’s
Uitgever: ROSE Stories, augustus 2023
ISBN: 9789083323886
NUR: 273



Met dank aan uitgeverij ROSE Stories voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: ROSE Stories)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.