vrijdag 3 februari 2017

'Blind date', geschreven door Marelle Boersma

Wie heeft het op Moons leven gemunt?


Boekgegevens:
Titel: Blind date
Auteur: Marelle Boersma
Genre: pychologische thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, januari 2017
ISBN: 978 946 1092 06 9
ISBN: 978 946 1092 47 2 (e-book)
NUR: 332

Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt. Haar blog groeit uit tot een gigantisch populaire plek waar mensen elkaar ontmoeten. 
Ze krijgt steeds meer reacties, maar een van haar volgers is wel erg fanatiek. Hij wil háár. Het leven van Moon staat op het spel. 
Er is een oplossing, maar die is wel erg rigoureus...

Mijn mening:
"Niet alles is zoals het lijkt"
In 'Blind date' zet Marelle Boersma de lezer rechtop van nieuwsgierigheid.
Wat is er gebeurd met Moon in die bewuste nacht in november? Daar kom je niet meteen achter, de auteur laat je in spanning achter na een spannende proloog.
In het begin van het boek gaat het er daarna vrij gemoedelijk aan toe en op deze manier leer je de drie personen die het verhaal van Moon vertellen beter kennen... althans, dat denk je.

De knappe opbouw en meeslepende wijze van beschrijven zorgen er voor dat je in het verhaal van Moon gevangen blijft. 
'Het was november. Een koude wind blies over de stille straten in het centrum. Ze schold zichzelf de huid vol dat ze voor mooie kleding in plaats van voor iets warms had gekozen. De kille wind ging moeiteloos door haar dunne spijkerjasje heen waar slechts een hemdje onder zat. Er was niemand op straat en ze neuriede mee met het liedje dat in haar hoofd was blijven hangen.
I will follow you.
Follow you, where ever you may go.'

De terugkijkjes naar het verleden leveren geen duidelijke antwoorden op  maar zorgen er wel voor dat je de betrokkenen niet meer sowieso gelooft. Zoals je zult zien zorgen de verschillende perspectieven voor heel verschillende beschrijvingen van de personen en hetgeen gebeurd is. Je vraagt je af wie de waarheid vertelt? Je zult ook een van de hoofdpersonen daadwerkelijk op een leugen kunnen betrappen.

Het verhaal is goed opgebouwd, zo goed zelfs dat de spanning op plaatsen te snijden is, daarna een beetje afzwakt naar een kabbelend gedeelte dat ook veel vraagtekens oproept voor de lezer. Om opnieuw nieuwsgierig makend en beklemmend terug te komen. Al snel worden je de gevaren van internetdating duidelijk. 
Boersma heeft bovendien met de totaal onverwachte ontknoping in 'Blind date' gezorgd voor een heerlijke thriller met hier en daar een erotische scene die helemaal past op die plek in het verhaal.

'Graag gelezen'!

Met dank aan de uitgever voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar. De recensie op mijn blog is onderdeel van de blogtour die gestart is op 12 januari en nog door zal gaan tot en met 10 februari.  
  
De auteur:
(foto: De Crime Compagnie)
Marelle Boersma (1957) is een vernieuwend schrijfster.  Met haar onderwerpkeuze beweegt ze zich daardoor op de grens van waarheid en fictie. 
Marelle schrijft al tien jaar boeken over actuele misstanden. Inmiddels heeft Marelle tien thrillers op haar naam staan, waaronder  Nobody (2014) Ik volg je (2013) en Vals alarm (ruim 85.000 ex).Vals alarm heeft de tweede prijs gewonnen bij de Thrillerawards 2012 en stond ruim 6 weken in de bestseller 60.
Klik voor meer titels op de  website van De Crime Compagnie

Marelle woont een groot deel van het jaar in Portugal. Haar quinta staat in het heuvelachtige achterland  van de Algarve, waar toerisme ver te zoeken is en rust met een hoofdletter geschreven wordt.
Hier schrijft Marelle haar boeken en organiseert ze schrijfvakanties. Ook kun je een online schrijfcursus bij haar volgen, waarbij ze persoonlijk contact combineert met een online leeromgeving. Lees verder op haar website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.