zondag 19 februari 2017

Nog te lezen voor Miekes Leesclub: 'De ondergrondse spoorweg', geschreven door Colson Whitehead

'Fantastisch, aangrijpend.' - Barack Obama 

De ondergrondse spoorweg

Boekgegevens:
Titel: De ondergrondse spoorweg
Auteur: Colson Whitehead
Genre: roman
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, januari 2017
ISBN: 978 90 25449 12 4
Oorspronkelijke titel: The Underground Railroad
Vertaald door:

De ondergrondse spoorweg is op 2 augustus 2016 in de VS verschenen en kwam een week later binnen op plaats #4 van The New York Times-bestsellerlijst. Weer een week later werd bekend dat de roman op de zomerleeslijst van president Barack Obama staat. Al daarvoor werd het boek door de belangrijkste recensenten beschouwd als Whiteheads meesterwerk en door Oprah Winfrey geselecteerd voor haar Book Club 2.0.

Onlangs kreeg ik bericht dat ik De ondergrondse spoorweg mag gaan recenseren voor Miekes Leesclub van NCRV!

Het verhaal:
Cora is slavin op een katoenplantage in Georgia. Haar helse leven staat op het punt om nog erger te worden: de wrede eigenaar heeft zijn oog op haar laten vallen. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (in Amerika het begrip voor het clandestiene netwerk van antislavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika richting het vrije Noorden, met de slavenpatrouille op haar hielen.

De auteur:
(foto: Atlas Contact)

Colson Whitehead (1969) is een New Yorkse romanschrijver. John Henry Days was zijn doorbraak – hij haalde shortlist van de National Book Award. Zijn laatste twee boeken waren Sag Harbor, over een jeugd op Long Island, en de bestseller Zone One (een literair zombieverhaal).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.