vrijdag 29 november 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'Wat de zee vertelt', geschreven door Julia Drake

Een scheepswrak, een bijzondere familiegeschiedenis en een stormachtige zoektocht


Wat de zee vertelt

De leden van de familie Larkin zijn niet alleen enorme geluksvogels, ze zijn bovenal dóórzetters. Of tenminste, dat is wat de lange, grappige en muzikale Violet en haar briljante, gevoelige broertje Sam altijd verteld werd. Toen het schip Lyric bij de kust van Maine zonk en alle passagiers verdronken, was hun betovergrootmoeder Fidelia de enige die wist te overleven. Ze zwom naar de kust, werd ter plekke verliefd en stichtte het dorpje Lyric. Rampen lijken de familie echter te achtervolgen. Zo blijft Violet uit de bocht schieten door met de verkeerde mensen te feesten, en tot overmaat van ramp doet Sam op een mooie zomerdag een zelfmoordpoging.

Terwijl Sam behandeld wordt, wordt Violet naar Lyric gestuurd. Wanhopig overweegt ze hoe ze de situatie recht kan zetten, en slechts één oplossing borrelt naar boven: ze moet en zal het scheepswrak vinden waar Sam en zij over fantaseerden toen ze kinderen waren.

De plaatselijke amateurgeschiedkundige Liv Stone schiet haar te hulp bij de jacht naar het wrak. Liv, met haar sprankelende intelligentie en waakzame grijze ogen, ontwaakt iets in Violet wat ze niet eerder heeft gevoeld. 

Of ze de Lyric zullen vinden of niet, de reis die Violet maakt en de inzichten die ze onderweg opdoet, zouden zomaar het begin van haar redding kunnen zijn...

'Hilarisch, gelaagd en avontuurlijk. Drake heeft een fantastisch debuut geschreven dat met geen ander boek te vergelijken is.' - David Arnold, bestsellerauteur van Kids of Appetite en Muggenland.

  • Een prachtig verhaal vol humor, pijn en liefde
  • Een verhaal geïnspireerd op Shakespeare's Twelfth Night
  • Voor fans van Waar het licht is (Jennifer Niven) en Steeds verder weg (Helena Fox)

(bron info: Moon Young Adult)

De auteur:

Julia Drake speelde op haar middelbare school meerdere keren de heldin in Shakespeare-stukken en hun verhalen bleven haar voor altijd bij. Ze studeerde Spaans en creatief schrijven en werkt nu als coach voor aspirant-schrijvers en geeft les in creatief schrijven.

Wat de zee vertelt koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Wat de zee vertelt
Auteur: Julia Drake
Genre: Young Adult
Uitgave: gebonden, 368 pagina's
Uitgever: Moon Young Adult, november 2019
ISBN: 978 90 48847 91 4
ISBN: 978 90 48847 92 1 (eBook)
NUR: 285
Originele titel: The Last True Poets of the Sea
Vertaald door: Maren Mostert


Met dank aan Moon Young Adult voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.